Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Android mailapp kiezen
Geplaatst op 3 november 2017 om 15:12 door DirkB
Voor een Galaxy S8 probeer ik een geschikte mailapp te vinden. Er is veel keuze maar niet alles bevalt mij.
Wat moet hij doen:
1. Tellertjes laten zien van nieuwe mail.
2. Gebruikersvriendelijk zijn. Dat betekent:
- hoe simpeler des te beter want er is niets complex aan mail
- ik gebruik 8 accounts en die moeten overzichtelijk zijn en toegankelijk
Geprobeerd:
1. Standaard Outlook-app: nodig voor synchroniseren outlook.com contacten. Dus is ingericht maar heeft geen tellers. Geeft wat weinig overzicht bij veel mailadressen. Bijv. alle inboxen in 1 keer laten zien, daar heb ik niets aan.
2. Standaard (G)Mail-app: wel aardig maar heeft geen tellers. Verder als Outlook.
3. Blue Mail: geen tellers, verder als Outlook.
4. K-9 app: niet geschikt voor huidige exchange-accounts (hotmail en zakelijk) en daar heb ik 2 mailadressen van.
5. MyMail: een betere want hij heeft tellers. Is erg gemakkelijk in te richten. Een beetje jammer is dat het overzichtsschermpje niet schermvullend is waardoor je niet alle tellers in 1 keer ziet. Op dit moment mijn favoriet.
6. Aqua Mail: beperkte functionaliteit tenzij je € 9,99 betaalt. Nog maar even niet.

Wie heeft betere suggesties? Dus in ieder geval met teller, en overzichtelijk bij veel mailadressen.
18 reacties
BenW zegt:

Tja, je hebt al de meest populaire mail-apps bekeken. Het is natuurlijk ook zo dat deze ontwikkeld zijn voor smartphones en daardoor een compromis moeten zoeken tussen gebruiksgemak en overzichtelijkheid.
Je gebruikt 8 mail-accounts, feitelijk meer dan de standaard gebruiker die normaliter hoogstens 3 à 4 accounts gebruikt. Geen enkele mail-app is voor zo'n aantal optimaal ingericht. Je zult dus ergens een concessie moeten doen.
Je zou de accounts mogelijk kunnen verdelen over 2 mail-apps; 4 voor MyMail (tellers zichtbaar) en 4 voor bijvoorbeeld de Gmail-app. Voor de Gmail-app zijn tellers (badges) beschikbaar in de PlayStore.
Kortom, een beetje 'spelen' om de meest optimale combinatie te vinden.
NB: om een idee te geven hoe ik het heb verdeeld. Ik gebruik de Gmail-app voor 4 Google accounts en de Outlook-app voor 2 Microsoft accounts. Ik gebruik maar één agenda (Google) met de app aCalendar.
PS: de Gmail app toont ook standaard tellers.

3 november 2017 om 16:04.
DirkB zegt:

betr het ps: nog geen teller gezien. Maar wellicht kan er dus iets mbv de playstore.
Wie heeft er ook ervaringen?

3 november 2017 om 19:47.
BenW zegt:

De teller zit in de app zelf. Wanneer je op het menu tikt (de streepjes) zie je het aantal ongelezen berichten per account.
Maar het kan dus zoals ik al zei ook los: zie hier

3 november 2017 om 20:31.
DirkB zegt:

Met 'teller' bedoel ik een signalering zoals bijv. Facebook en LinkedIn dat doen, dus iets in de snelkoppeling. Zelfs bij MyMail moet je eerst nog de app openen, maar dan is het wel overzichtelijk.
De link naar de Playstore is misschien iets (toch geen schermvullende widget?). Ik kan dat later pas bekijken.

4 november 2017 om 11:53.
fred612 zegt:

Ik heb thunderbird in W10 maar dat is er ook voor android. Ik zie in de taakbalk hoeveel nieuwe ongelezen berichten er zijn en kan dat ook instellen per mapvolgens mij maar ik gebruik het niet mee,r te onrustig.

4 november 2017 om 14:49.
DirkB zegt:

Fred, heb je dat in Android gebruikt?

4 november 2017 om 23:40.
BenW zegt:

Thunderbird als e-mailapp op Android zou ik absoluut afraden. Prima voor op de PC, maar ongeschikt voor telefoon of tablet.
Aanvulling: feitelijk bestaat er geen mail-app van Thunderbird voor smartphone of tablet. Er zijn wat toepassingen om contacten e.d. te synchroniseren, maar dat is het dan ook.
Ooit is Mozilla bezig geweest om een besturingssysteem voor smartphones te ontwikkelen (Firefox OS, zie hier), maar de ontwikkeling is gestopt. Vanzelfsprekend zat daar ook een mail-app in. Vandaar mogelijk de verwarring.

5 november 2017 om 11:23.
fred612 zegt:

Dirk nee dat heb ik niet, ik zie alleen op hun site staat, Th voor android, en weet dat die getalletjes bij mappen mogelijk waren en gelezen of ongelezen (dik).
Ik wil BEN zijn ervaring wel geloven al vraag ik mij af wat er mis kan gaan, op een telefoon gebruik je toch simpele mail dingen . Ik weet niet of er 8 adressen in kunnen, dat kan op mijn pc prima en in veel vormen tussen 1 regel of alle mappen e.d.
Je kunt het allicht uitproberen toch?

5 november 2017 om 13:48.
Zegert zegt:

Misschien geeft deze pagina opheldering.
Portable was dus niet voor Android.

5 november 2017 om 13:55.
DirkB zegt:

Fred, Android is een ander best.systeem dan Windows dus er moet speciaal iets voor gebouwd/aangepast worden. Dat is bij Thunderbird dus niet het geval. Toch dank voor het idee want ik zag er iets van in de Playstore en vroeg mij af of het wat kon zijn.

6 november 2017 om 00:52.
fred612 zegt:

Ik vermeld alleen dat ik reclames zie voor firefox en thunderbird voor android, ik weet van de verschillen tussen diverse OS

6 november 2017 om 09:54.
DirkB zegt:

@Fred612 Firefox voor Android is er wel en is goed, Thunderbird staat niet in de Playstore.
@BenWuring De app 'Ongelezen Badge' (je advies betr. een teller voor mail(boxen)) doet alleen iets voor gmail accounts. MyMail doet het dan al beter.
Al met al dank voor de adviezen. Nieuwe inzichten betr. mail altijd welkom.

Besides: de app aCalender ziet er goed uit. (maar nog steeds geen 2 outlookkalenders van 1 micr.account)

6 november 2017 om 21:42.
BenW zegt:

Dirk, het is inderdaad even zoeken naar een leuke combinatie.
Wat de Outlook agenda's betreft, dat is naar mijn mening alleen mogelijk wanneer je een exchange account toepast. Het is niet ondenkbaar dat de diverse agenda-apps er standaard een IMAP account van maken. Dit zou je bij de instellingen moeten kunnen nagaan.
Ik vermoed daarbij dat je met de instellingen 's.outlook.com' (server), poort 443 en SSL/TLS het mogelijk zou kunnen laten werken.

6 november 2017 om 22:34.
BenW zegt:

Dirk, kom toevallig nog een app tegen die aan jouw wensen zou kunnen voldoen?
Zoek eens in Google Play(store) naar Outlook Web App (OWA). Er zijn hiervan een aantal en misschien zit er wat bij.

6 november 2017 om 22:55.
DirkB zegt:

Betr agenda: de outlook app kan goed overweg met exchange echter het probleem is 3 agenda's in 1 micr account (je kunt er maar 1 kiezen). Dit is nu niet mijn vraag.
De Outlook Web App die wordt genoemd is volgens de Playstore tbv brievenbussen op Office 365 voor het bedrijfsleven. De beoordeling van deze pre-release is slechts 2,9 en zo'n mailadres (ik gebruik er een) kan ook in andere apps. Dat wordt 'm dus niet.
 

7 november 2017 om 00:01.
bobwitjas zegt:

Toch is Aquamail heel goed!

10 november 2017 om 16:34.
DirkB zegt:

Bob40, verwacht je dat Aquamail aan mijn wensen voldoet?
Dwz met 8 mailadressen nog overzichtelijk, incl tellers voor ongelezen mail, kan gmail, xs4all, zakelijke exchange mail, en @live.nl (= exchange) aan.
Als dat mooi werkt, is de prijs geen bezwaar.

Voorlopig bevalt myMail mij wel. De GMail-app vind ik onoverzichtelijk en de Outlook-app mist tellers. Er zijn ook apps die met sommige typen mailadressen niet overweg kunnen, kortom het is rommelig bij Android maar we komen er wel ....

10 november 2017 om 22:49.
DirkB zegt:

Ik heb geen reactie ontvangen maar wel even Aquamail geinstalleerd. In de gratis versie (met reclame) kunnen slechts 2 mailaccounts maar het was genoeg voor een oordeel.
Welnu .... deze app is gebruikersvriendelijker dan de andere uitgeprobeerde mailapps en heeft een bruikbare teller. Dat gaat mij € 9,99 kosten maar het is het waard.
@bob40, bedankt voor de tip!!

11 november 2017 om 22:40.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club