Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Mail van App
Geplaatst op 1 januari 2018 om 13:56 door Harie

Hoe kan ik agenda van app synchroniseren met een agenda op mijn Samsung Galaxy J3? Welke agenda is aan te bevelen?

4 reacties
Groetend zegt:

Dat kan bijv. door het koppelen van de agenda aan gmail. De agenda wordt dan opgeslagen in Google.nl bij het gmailadres. Beide apparaten kunnen daarmee synchroniseren en je kunt vanuit elk apparaat wijzigingen aanbrengen.
1. Zet het gmailadres op de computer (het gemakkelijkst is: in de app Mail - je kunt daarnaast altijd nog een andere mailtoepassing gebruiken).
Onderaan in de app Mail is zichtbaar: een agenda en personen. Bij de agenda: zet een vinkje bij de agenda van het gmailadres. Je kunt er een eigen kleur aan geven.
2. Zet het gmailadres in de gmailapp op de Galaxy (daarnaast kun je ook andere mailapps gebruiken). Voor de agenda: op de Galaxy zit (waarschijnlijk) een app met 31 in het plaatje. Zet in deze app via de instellingen ervan (= streepjes) een vinkje bij 'afspraken' bij het gmailadres. De kleur is naar eigen smaak aan te passen. Daarna kun je ook een andere agenda-app gebruiken maar deze app haalt de agenda op, andere apps worden ermee verbonden.
3. Vul de agenda en er wordt gesynchroniseerd. Daar kan wat tijd tussen zitten. Dit is afhankelijk van hoe vaak de mail op beide apparaten wordt ververst en of (op de Galaxy) de mailapp op de achtergrond actief blijft.
4. Op de Galaxy is de standaardagenda-app (met 31 in het plaatje) prima te gebruiken maar zelf heb ik gekozen voor aCalender (niet gratis). Als de standaard-app niet bevalt, probeer er dan gewoon eens een paar via de Play Store, lees dan vooral ook de reviews.

1 januari 2018 om 15:27.
Harie zegt:
Ik heb een gmail account op de computer en ook op de Galaxy. Maar de app met 31 zit niet in de store van windows 10
1 januari 2018 om 16:20.
Groetend zegt:

Die app met 31 is voor de Galaxy.
Zie bijgevoegd plaatje voor de apps op de Galaxy. Ze staan misschien in de Googlemap.
Op W10 gebruik je de app Mail en Agenda. Die staat er standaard op.

1 januari 2018 om 16:53.
Zegert zegt:

Die App met 31 is inderdaad niet op de PC te vinden.
Via de Windows knop naar Agenda gaan - of via de tegel.
In de Agenda App is te kiezen voor Dag, Week, Werkweek of Maand overzicht.
Wat mij de laatste tijd opvalt op de PC's in de Maand weergave is dat het soms lijkt dat op een dag slechts 2 afspraken staan en de rest er niet direct onder aansluit.
Ben er nog niet achter waar dat aan ligt maar kijk voor de zekerheid altijd even op Dag weergave - of op mijn Lumia 950 die wel alles goed laat zien.

OP de Samsung J3 kan ook gebruik gemaakt worden van aCalendar - heeft meer mogelijkheden dan de agenda met '31' - agenda met '31' moet daarvoor echter wel op de J3 aanwezig blijven maar hoeft niet op een startscherm te staan.

1 januari 2018 om 17:54.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club