Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
opladen tablet Samsung Galaxy tab. 3
Geplaatst op 15 februari 2018 om 09:17 door asteri

Goede morgen allen,
Het opladen van mijn Samsung Tablet tab. 3 GT-P-5210 gaat erg langzaam. Ik heb het usb kabeltje vervangen, maar dat helpt niet echt.
De tablet is ongeveer 4 jaar oud. Hoe lang gaat zo'n accu mee en is het erg duur om zoiets te vervangen?
Ik hoor graag uw adviezen.
fijne dag
asteri

14 reacties
BenW zegt:

Het maakt verschil hoe de tablet wordt opgeladen, via de pc of adapter. Ook wil de kwaliteit van de USB-kabel en/of de adapter nogal eens verschil maken. Opladen met een andere adapter en/of USB-kabel is uit te proberen.
Dat de accu na 4 jaar minder werkt, is vrij normaal. Vervangen zou een optie kunnen zijn, maar het is niet aan te raden om hier zelf mee te gaan 'prutsen'. Zie het videootje in bijgevoegde link hoe e.e.a. in z'n werk gaat.
Laten doen is dus dan de aangewezen weg. Daarbij zullen de kosten van de accu nog wel meevallen (ca. € 40,-), maar het eventuele arbeidsloon kan natuurlijk een behoorlijke kostenpost zijn.

15 februari 2018 om 09:48.
Groetend zegt:

Een accu die achteruit gaat, raakt vooral sneller leeg. En als hij erg slecht is, dan kan het zijn dat hij niet meer vol raakt. Als hij alleen maar langzaam laadt, dan zou ik mij nog niet teveel zorgen maken.
De levensduur van een accu verschilt per apparaat.
Bij de Consumentenbond zag ik wat tips voor de accu.

15 februari 2018 om 10:13.
asteri zegt:

Hoi Ben,
Ik laad via het stopcontact op, met een originele Samsung USB kabel, die ik net nieuw heb aangeschaft.
Is het door te meten of een accu de oorzaak is?? 2 jaar geleden is het contact puntjes systeem vervangen, omdat die verbogen waren, maar toen werd er helemaal niet meer opgeladen.

15 februari 2018 om 10:13.
BenW zegt:

Asteri, aan de kabel zou het niet moeten liggen. Hoewel, ik heb al diverse keren meegemaakt dat de Samsung adapters/kabels niet van de beste kwaliteit zijn, maar dat terzijde.
De spanning, het minimale voltage (3,7V), is uiteraard te meten, maar is wel een specialistisch werkje.

15 februari 2018 om 11:06.
asteri zegt:

Als ik in de spaarstand oplaad, gaat dat dan sneller ?

15 februari 2018 om 11:10.
BenW zegt:

Zou geen verschil mogen maken, maar je kunt het uitproberen.

15 februari 2018 om 11:32.
Groetend zegt:

In de Cons.Bond link die ik om 10:13 uur meegaf, staat o.a. dat opladen sneller gaat als je de tablet niet gebruikt.

15 februari 2018 om 11:56.
BenW zegt:

Dat is simpele logica. Wanneer je niets gebruikt wanneer je oplaadt, is de accu eerder opgeladen dan wanneer je intussen stroom verbruikt.
Overigens, spaarstand slaat meer op hoeveel het apparaat aan stroom verbruikt nadat de accu is opgeladen. De processor zal daardoor minder op vol vermogen draaien en dus stroom verbruik verminderen = langere gebruiksduur.

15 februari 2018 om 12:22.
asteri zegt:

Hoi ,
Normaal hang ik de tablet aan de oplader als ik naar bed ga rond 24 uur. Dan staat het in de ochten rond 8 uur op 100%. Het gebeurde een aantal keer dat het sochtends slechts 20% was. Ik klap eigenlijk gewoon de tablet dicht , dan gaat hij opslot en uit ? Of kan ik hem beter elke avond geheel uitzetten ?

15 februari 2018 om 12:52.
BenW zegt:

Nee, uitzetten hoeft niet. Je geeft aan dat het 'af en toe' gebeurt, dus niet structureel. Wanneer het echt structureel wordt, dan zou je kunnen denken aan het vervangen van de accu. Meer relevant t.a.v. de conditie van de accu is hoelang deze normaliter op een acculading werkt.
Als je daar de dag goed mee door komt, zou ik me nog niet al teveel zorgen maken over de conditie van de accu.

15 februari 2018 om 14:43.
asteri zegt:

Ben dank voor al je adviezen, ik gebruik de tablet intensief en sluit hem dus meerdere malen per dag aan om op te laden. Ik zal het nog een poosje aanzien
fijne dag allen

15 februari 2018 om 14:48.
BenW zegt:

Graag gedaan.
Dan nog iets om over na te denken. Je gebruikt de tablet erg intensief. Je zou dan, als het gaat om het vervangen van de accu en bijkomende reparatiekosten, ook t.z.t. kunnen denken aan een nieuwe tablet. Relatief zou dan de aanschafprijs meevallen als je aanneemt dat dan de reparatie- /materiaalkosten niet nodig zijn. Stel dat je dan een Samsung Galaxy Tab S3 9.7 (ca. € 600,-) zou kopen, dan kost je deze vanuit deze optiek ca. € 450,-.
Het is uiteraard maar een schatting, maar dat kun je navragen bij de (plaatselijke?) reparateur.

15 februari 2018 om 15:16.
Marco zegt:

Ik heb hetzelfde probleem met mijn 5210 . Ik heb bij diverse zaken geinformeerd , maar kwam nergens onder €60,00 om de accu te vervangen . Op aanraden van een vriend laad ik hem nu op via de laptop en dat gaat inderdaad sneller en beter . Ik hoop dat je hier iets aan hebt .

21 februari 2018 om 10:37.
asteri zegt:

Hallo allemaal,
Dank voor alle suggesties en meedenken, op het ogenblik gaat het opladen weer redelijk, maar ik zal over jullie adviezen nog eens goed nadenken.
fijne dag
asteri

21 februari 2018 om 12:09.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club