Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Muziek overzetten naar Android smartphone via kabel
Geplaatst op 19 februari 2018 om 17:12 door joannesb57

Ik heb muziekbestanden op mijn PC staan in Microsoft Groove, waarvan ik een deel op mijn Motorola G5 Android Smartphone en/of mijn Acer Android tablet wil zetten, zonder gebruik te maken van de cloud. Ik heb de app van Groove op de beide apparaten geïnstalleerd, maar weet nu niet hoe ik verder moet. Als ik bijv. de smartphone verbind met de laptop, zie ik deze wel in de verkenner, maar kan niet bij de app of de mappen komen om de bestanden over te zetten. Hoe pak ik dit aan?

3 reacties
BenW zegt:

Wanneer u de smartphone op de PC aansluit, verschijnt op de smartphone een melding dat deze is aangesloten en vraagt wat u wilt doen. Het verschilt per merk en type hoe deze vraag gesteld wordt, maar zal zoiets zijn als 'Dit apparaat wordt opgeladen via USB, Tik voor meer opties'. Eén van die opties is 'Bestanden overzetten'. Door dit aan te tikken, wordt in Windows Verkenner de interne bestandsstructuur van de smartphone zichtbaar en kan worden gewerkt zoals gebruikelijk middels Verkenner. In uw situatie kunt u dus op dat moment de muziekbestanden kopiëren naar een map op de smartphone.

19 februari 2018 om 17:24.
Zegert zegt:

Mijn ervaring met mijn Moto G5:
Die melding voor USB komt inderdaad maar is niet altijd even duidelijk.
Er verschijnt wel een tekentje boven in beeld.
Even van boven naar beneden over het scherm vegen en dan is de melding zichtbaar.

19 februari 2018 om 20:47.
joannesb57 zegt:

De actie heeft gedeeltelijk succes; het is me nu wèl gelukt om foto's over te zetten vanaf de Moto G5 (iets wat eerder ook niet lukte / wat ik inderdaad niet kon vinden). Maar met de muziekbestanden lukt het me niet in de omgekeerde richting. Vanuit de verkenner kan ik de Moto G5 vinden, maar als ik de muziekbestanden wil kopiëren krijg ik een foutmelding: "Kan item niet kopiëren. Het apparaat antwoordt niet meer of de verbinding met het apparaat is verbroken". Dit terwijl het apparaat gewoon aan staat en verbonden is. Wie weet een oplossing? (Met de foto's lukte het wèl omdat de actie is gericht vanuit de G5 en "exporteren". Maar ik vind op de G5 niet de knop voor binnenhalen (?)....)

27 februari 2018 om 17:44.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club