Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Smartphone Nokia 5
Geplaatst op 21 maart 2018 om 13:34 door AmyB

Hier ben ik weer. Even een vraagje. Ik wil een nieuwe Smarphone Nokia 5 kopen. Heeft iemand dat. Zo ja, hoe vind je de resultaten.
Groetjes
Amy

8 reacties
BenW zegt:

Goedemiddag, op deze site kunt u lezen hoe deze smartphone beoordeeld wordt, algemeen en vergeleken met een aantal alternatieven.
NB: Uitgaande van deze resultaten zou ik persoonlijk voor de Motorola G5 kiezen of de Wileyfox Swift 2X.

21 maart 2018 om 15:20.
AmyB zegt:

Dank je wel Ben, ik heb er meteen naar gekeken.
Niet duur maar toch goed, voor dit Oudje haha
GRoetjes
Amy

21 maart 2018 om 18:22.
Groetend zegt:

Bij tests door de Consumentenbond van smartphones tot € 200 krijgt de Nokia 5 een rapportcijfer 6,6 en de Motorola G5 een 6,9.
De Huawai P8 lite krijgt een 7,2, de Huawai P9 lite en de HTC U Play een 7,1, dan komen de Huawai Y7 en de Samsung Galaxy J5 met een 7.
Bij aanschaf: om geheugenproblemen te voorkomen moet een smartphone minimaal 16GB telefoongeheugen hebben. Wenselijk is de mogelijkheid van een extra SD kaartje (vooral voor de foto's die men er doorgaans mee gaat maken).
Let op de leeftijd van het toestel: oudere types lopen achter met software-updates en dat wordt vervelend als een toestel lang moet meegaan. Wat updates betreft is de Nokia 5 goed bij de les.
Leden van de Consumentenbond kunnen inloggen op de website en de details bekijken.

21 maart 2018 om 18:54.
BenW zegt:

Met alle respect Dirk, maar de Consumentenbond vind ik niet maatgevend voor het beoordelen van smartphones. De gegeven cijfers zijn zeer subjectief. Wil je echt kwalitatief goede reviews, moet je bij tweakers, allaboutphones, techzine, hardware.info e.d. zijn. Daarnaast zijn er nog een rits aan Engelstalige beoordelingssites die een reëel beeld schetsen.
Als voorbeeld noem ik hier nog eens het kwalificeren door de Consumentenbond van een Samsung Galaxy S7 als 'afrader', alleen om reden van het ontbreken van een heldere updatepolicy van Samsung. Is uiteraard een argument, maar los van dat is de S7 hardwaretechnisch natuurlijk een aanrader.

21 maart 2018 om 20:18.
Groetend zegt:

Ben, laat een ieder advies geven vanuit zijn eigen zienswijze en bronnen.
Een boom opzetten over de objectiviteit van tests of bronnen is een ander feestje.

21 maart 2018 om 21:24.
AmyB zegt:

Ik weet niet of ik het al gedaan heb.
Maar ik wil een ieder bedankten voor al jullie info, heel veel geleerd. En..............mijn smarphone is weer helemaal schoon van caches. En de vermelding "weinig opslag" is verdwenen.
Groetjes Amy

22 maart 2018 om 11:09.
HenkW zegt:

Ik heb zelf geen Nokia 5 maar Nokia 3, de iets goedkopere versie. Deze bevalt me prima en hij krijg heel vaak veiligheid update's. Laatste update was 5 februari 2018. Daar kan Samsung een voorbeeld aan nemen.

22 maart 2018 om 11:39.
AmyB zegt:

Dank je wel HenkW, ik ben Nu goed voorgelicht door jullie; ik denk dat ik die Nokia 5 ga nemen. Mijn abonnement loopt bijna af. Maar dat horen jullie van mij als het zover is. OK? groetjes

22 maart 2018 om 13:03.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club