Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
avatar
Foto kopiëren van smarphone naar laptop
Geplaatst op 28 maart 2018 om 08:55 door Ex-lid

Ik heb foto's ontvangen op mijn SmartphoneS6 via een messenger bericht. Hoe kan ik deze foto's kopiëren naar de map Afbeeldingen op mijn laptop?

6 reacties
Niekie zegt:

Koppel de smartphone met het oplaadkabeltje aan de laptop. Stel op de smartphone in dat u via usb verbinding wilt maken en blader via de verkenner naar de telefoon.
Daarna kunt u de foto's overzetten.

Niek

28 maart 2018 om 13:28.
Groetend zegt:

Even verzenden via mail kan ook.

29 maart 2018 om 00:17.
avatar
Ex-lid zegt:

Bedankt Niekie en Dirk voor jullie reactie. De tip van Niekie kende ik al, maar gaf geen resultaat. Als ik mijn smartphone via de verkenner open, verschijnen een groot aantal mappen. Ik heb ze stuk voor stuk geopend en event. door-geklikt. Geen fotos gevonden die ik via de app messenger heb ontvangen op mijn smartphone. Vandaar dat ik de vraag bij de Club heb neergelegd.
Inmiddels zelf de oplossing gevonden die ik graag wil delen.
Ik heb Messenger op mijn laptop geopend. De foto's in Messenger gezocht en aangeklikt. Die verschijnt dan groot op het beeldscherm. Links boven van het scherm staat 'downloaden'. Dat aanklikken. Er verschijnt een nieuw klein scherm van de Verkenner over de foto heen.met in de balk het fotonummer.Dan 'Opslaan' aanklikken en de foto is terug te vinden onder 'Downloads' in de Verkenner. Meestal helemaal bovenaan te vinden in de Verkenner.
De tip van Dirk is voor mij erg vaag. Ik weet wat ik precies moet doen.

30 maart 2018 om 21:37.
Groetend zegt:

Elfin, de oplossing via Messenger op de laptop is in zijn eenvoud de beste.
Wat ik bedoelde, was: als je op de smartphone de foto op het scherm hebt, dan is er in het menu een mogelijkheid om hem te delen. Delen kan bijv. met e-mail, en dat is op de laptop uit te lezen, waarna de foto is op te slaan.

31 maart 2018 om 13:47.
BenW zegt:

Elfin, om enig licht te laten schijnen in de wirwar van mappen op de smartphone, gemaakte foto's zijn in 9 van de 10 gevallen te vinden in de map DCIM > Camera.
Kopiëren, verplaatsen, enz. is dan via de PC <> kabel een fluitje van een cent.
Aanvulling hierop: opgeslagen afbeeldingen uit Messenger zijn te vinden onder Pictures > Messenger.

31 maart 2018 om 14:32.
avatar
Ex-lid zegt:

Dank je Dirk en Ben.
@ Dirk; helaas niet op mijn Samsung S6. De enige keuze in 'Delen' is alleen via Messenger
@ Ben, idd, in de map Pictures is een map Messenger, maar daar tref ik niet de foto die ik op mijn smartphone heb staan. Daar was ik al achter.

31 maart 2018 om 18:33.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club