Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Bezig mij te verdiepen in de aanschaf van Smartphone Galaxi 8 of 9
Geplaatst op 28 maart 2018 om 10:15 door thijswijs

Na aanschaf kom ik vervolgens op het volgende, is, of zijn er fotobewerkingsprogramma's die met het resultaat van deze Smartphone Galaxi 8 of 9, foto/film aldus genomen overweg kunnen via mijn PC?
In de bijlage, mijn PC-systeem-mogelijkheden.
Heb alléén beschikking over een paar UZB 2.0 en 3.0 ingangen.
Denk door aanschaf van zo'n Multifunctionele Galaxi géén apart fototoestel meer nodig te hebben !?

Met vriendelijke groet, Thijs van der Wal

6 reacties
BenW zegt:

Er zijn zeker te kust en te keur programma's beschikbaar om foto's die gemaakt zijn met een smartphone (of camera) te bewerken op de PC. Daar zit één klein 'hindernis'je' tussen, het overzetten van de foto's op de smartphone naar de PC. Niet moeilijk, maar je moet even weten hoe je dat moet doen.
Verder, de kwaliteit van de tegenwoordige camera's op een smartphone zijn doorgaans redelijk tot goed, zeker ook die van de Galaxy 8 en 9. De vraag of deze een digitale spiegelreflexcamera kan vervangen, is arbitrair. Hangt af van de mate van kwaliteit, instelbaarheid en nabewerkingsmogelijkheden die je wenst. Als het alleen gaat om hier en daar een kiekje of voor vakantiefoto's is de camera van de smartphone in beginsel goed genoeg (bij voldoende licht).

28 maart 2018 om 18:39.
Groetend zegt:

De S9 heeft een nog iets betere camera dan de S8 maar ook die is beter dan gemiddeld (het bepaalde voor mij de keuze voor de S8, de S9 was er nog niet).
Smartphones concurreren dermate met compactcamera's, ook vanwege het gebruiksgemak, dat de compactcamera-verkoop aanzienlijk is teruggelopen. Systeemcamera's en spiegelreflexen worden nog wel verkocht, dit is een andere klasse en meer voor de specialist.
Er is wel verschil: met smartphones kun je niet optisch zoomen. Digitaal zoomen kan wel, dit doe ik zelf altijd achteraf bij de fotobewerking, je kunt best wel wat croppen voordat er onscherpte komt.
Verder hebben de de S8 en S9 een zeer lichtsterke lens waardoor hij ook bij wat donkerder omstandigheden nog lang foto's kan maken.
Ook mooi is: foto's worden normaliter opgeslagen in jpeg-formaat, maar hij kan ze ook in RAW opslaan (beste kwaliteit onbewerkt). Dus net als bij andere camera's.
Fotobewerken kan in de smartphone. Er is een standaard app waarmee al veel kan, en ik vond een app waarmee ook bijv. perspectief is te corrigeren. In foto-apps is veel keuze.
Bewerken op de computer is geen enkel probleem, er is geen verschil met andere camera's.
De foto's komen op de computer óf via de cloud (google drive, onedrive), óf via een kabelverbinding. Ik raad de cloud aan omdat de smartphone daarmee automatisch een backup maakt als je op wifi bent. Ik gebruik dan Onedrive, omdat dit de foto's automatisch met de computer synchroniseert zonder nadere actie.
Ook op de computer zijn de foto's dan direct te bewerken.

28 maart 2018 om 19:26.
thijswijs zegt:

Volgens Portablegear is er tussen de Galaxi 8 en 9 een aanmerkelijk prijsverschil van € 300,00.
Mijn vraag aan u beiden is; zou dat verschil ook terug te zien zijn in de kwaliteit van de foto's en/of filmkwaliteit ?
Welk Foto/Film-bewerkingsprogramma adviseren jullie aan mij (amateur) om simpele Videofilms of fotocollages te monteren op mijn Computer.
De technische mogelijkheden van mijn PC heb ik al eerder in een bijlage gemaild.
Thijs

28 maart 2018 om 20:29.
BenW zegt:

Ten eerste, de kwaliteit van uw pc is prima. Daarmee is het geen probleem om fotobewerking en (eenvoudige) filmbewerking mee uit te voeren.
Gelijk ook het tweede, u spreekt over foto- én filmbewerking. De vraag is dus ook wat voor kwaliteit u verwacht te bereiken. Met de smartphone (S8 en S9) kun je behoorlijk goede foto en video-opnames maken, maar wanneer het de wens is om écht goede foto's en film's te maken, is een spiegelreflexcamera en videocamera toch beter. Zoals gezegd, voor huis-tuin en keukengebruik is daarentegen de smartphone toereikend.

Voor een keus t.a.v. (gratis) bewerkingsprogramma's wil ik verwijzen naar https://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/beeld en https://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/videobewerking

Tenslotte, het prijsverschil tussen de S8 en S9 is natuurlijk aanzienlijk. Ik betwijfel of u v.w.b. kwaliteit in foto en video dit verschil terug ziet.
Overigens, u noemt nu specifiek de S8 en S9. Heeft u ook de iPhone 8 of iPhone X in uw overweging meegenomen? Deze zijn ook uitstekend v.w.b. foto en video kwaliteit.

28 maart 2018 om 20:52.
Groetend zegt:

De S9 is een doorontwikkeling van de S8, het verschil is klein. Ik zou gezien het prijsverschil voor de S8 kiezen (dat is nu dus het voormalige toptoestel).
De S8 heeft 64 GB interne geheugen, ik heb daar een 64 GB SD-kaartje aan toegevoegd en laat de foto's/films op het SD kaartje opslaan. Daarop is tevens 2x geheel Europa aan kaarten opgeslagen (voor NKC-app Campercontact en voor Sygic-navigatieapp), het kan niet op.
Voor foto-/filmbewerking op de PC zou ik eens navragen bij de Clubs Foto's en Video.

28 maart 2018 om 22:29.
Zegert zegt:

Een groot deel van het verschil in prijs komt door de 'leeftijd' van de toestellen.
De S8 is langzaam goedkoper geworden en voor het nieuwe model is het de nieuwe prijs als het toestel net uit is.
De S9 zal ook in prijs dalen en als er dan een opvolger komt is er weer een dergelijk verschil.
 

28 maart 2018 om 22:41.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club