Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
avatar
Kan geen telefoongesprek ontvangen op Motorola G5
Geplaatst op 15 april 2018 om 20:35 door Ex-lid

Goedenavond,
Op mijn smartphone Motorola G5 Android 7.0 kan ik geen gesprekken ontvangen. Ik hoor de telefoon overgaan, maar er is een leeg scherm zonder een mogelijkheid ook maar iets aan te wijzen of schuiven. Er is geen beginscherm, alleen zo'n pictogram minitelefoon, als ik dat aanraakkrijg ik een gewoon scherm, zodat ik wel zelf een nummer kan ingeven; ik kan ook via contacten zelf bellen, maar niets ontvangen.

Ik weet ook niet of dit vanaf het begin zó is, ik gebruik hem namelijk nooit, maar ivm komende vakantie ging ik proefdraaien.
Komt dit iemand bekend voor? Er was dezer dagen een update.

11 reacties
DirkB zegt:

Is hij al eens helemaal uitgezet, en dan weer aangezet?
Anders: lukt het om een schermafbeelding te maken en hier te tonen?
Schermafbeelding: waarschijnlijk is die te maken door tegelijk in te drukken: uitknop en volume omlaag knop.

15 april 2018 om 23:39.
avatar
Ex-lid zegt:

Ja Dirk, dat heb ik al meerdere keren gedaan, maar er verandert niets aan de schermpjes. Ik gebruik het telefoondeel van het toestel nauwelijks. Ik verstuur of ontvang enkele sms-jes, dat is geen enkel probleem. Ik kan ook zelf bellen, wat ik niet doe. Vorige week werd ik gebeld en toen ontdekte ik dat ik geen mogelijkheid had om te reageren. Kijk ik dan bij gemiste oproepen, dan zie ik wie er gebeld heeft en kan ik dus terugbellen. Maar dan pak ik toch de vaste telefoon. Maar nu zitten we tegen vakantie aan en realiseer ik me dat het toch wel handig is om dan direct te kunnen reageren. Ik hoop dat dit bericht niet te verwarrend is. Ik stuur een afbeelding van mijn startscherm, klik ik op het telefoontje dan komt het andere scherm, zoals je ziet alleen bellen. Als ik daar mee begin komen keurig de contacten tevoorschijn.

16 april 2018 om 11:28.
avatar
Ex-lid zegt:

bijlage van startscherm, zal je niet vreemd voorkomen.
Dank voor je aandacht voor mijn probleem

16 april 2018 om 11:30.
avatar
Ex-lid zegt:

Nog even een toevoeging volgens de Engelstalige handleiding moet er als 2e scherm een mogelijkheid komen om te kiezen voor links of rechts, resp. sms en telefoneren. Ik gebruik het berichtenicoon naast het telefoontje voor sms.

16 april 2018 om 11:54.
DirkB zegt:

Het telefoonteken (de hoorn) die ik zie, is anders dan ik op mijn Samsung smartphone zie. Dat kan omdat fabrikanten hun hun eigen 'sausje' over Android heen maken. Antwoorden is voor mij lastig, er kan beter iemand reageren die ook zo'n Motorola heeft, of iemand op een Seniorweb leercentrum in de buurt.
SMS en bellen hebben wel hun eigen plaatje, en bij gebeld worden moet er een scherm komen waarin je kunt kiezen om het gesprek aan te nemen (groen/vegen) of te weigeren.
Bij zelf bellen verwacht ik een keuze tussen contactpersonen of kiesscherm (je plaatje van 11:28 uur).

16 april 2018 om 20:02.
Zegert zegt:

Hier is een bezitter van een Moto G5 en heb even geprobeerd wat er gebeurt als ik gebeld wordt.

Er van uitgaande dat je toestel in stand-by staat - dus scherm heeft geen beeld maar toestel staat wel aan.
Als er gebeld wordt komt bovenin het nummer van de beller (of de naam of iets van 'Privénummer'
Daaronder komt een rondje met een telefoonhoorn.
Als je daarop klikt komt er links een rode telefoonhoorn en rechts een groene.
Wil je het gesprek weigeren dan veeg je naar links naar het rode icoon, wil je opnemen dan veeg je naar rechts naar het groene icoon.

16 april 2018 om 22:25.
avatar
Ex-lid zegt:

Dank je wel Moto-gebruiker voor je reactie, zoals Dirk ook al aangeeft, het zijn uiterlijke verschillen, in principe is het werkschema gelijk: er komt een keuzemoment, en dat schermpje komt bij mij niet tevoorschijn. Als zich een beller meldt, is er alleen geluid. Het toestel geeft geen enkele indicatie in beeld dat er een telefoontje binnenkomt, niet in de standby, dus zwart, of met schermpje zoals boven afgebeeld. Ik hoor dan het geluid en druk op telefoonafbeelding, dan krijg ik het bovenste scherm, druk dan op telefoontje en krijg dan de mogelijkheid om zelf te gaan bellen, maar geen aansluiting op binnenkomend belletje.
Als er een sms-je komt is er een ander geluid en dan klik ik op het berichtenicoontje naast het telefoontje. Dan lees ik het bericht. Maar met een binnenkomend gesprek kan ik geen contact maken, ik zie ook nergens een nummer. via 'gemiste oproep' kan ik dan zien wie er gebeld heeft en terugbellen.
Ik heb geprobeerd via Motorola iets aan de weet te komen maar dat servicecentrum zit in Amerika, niet zo handig.

 

17 april 2018 om 09:58.
avatar
Ex-lid zegt:

Heren, het is opgelost. Naast ons is een bureau waar allerlei leasebak-jongens en -meisjes met laptoptassen Microsoftontwikkelingswerk doen. Daar binnen gestapt en probleem voorgelegd. O dan moeten we even naar Instellingen, en vinkje geplaatst. Zie foto svp.

17 april 2018 om 11:22.
Zegert zegt:

Ik heb de indruk dat dit een specifieke Tele2 instelling is - ik kan deze instelling bij mij nergens vinden.

17 april 2018 om 19:49.
avatar
Ex-lid zegt:

Het is wel een eenzijdige instelling voor een telefoon, ga uit van inkomende en uitgaande gesprekken. Op een volgend schermpje kan ik ook nog nummers voor binnenkomende gesprekken blokkeren.

17 april 2018 om 21:44.
BenW zegt:

Wat een absurde instelling eigenlijk om een vinkje te moeten plaatsen om oproepen te kunnen ontvangen. Wie bedenkt zoiets. Lijkt mij toch de basisfunctie van een telefoon. Gebruikt meer acculading ... ja, duh

17 april 2018 om 21:54.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club