Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Whatsapp
Geplaatst op 25 april 2018 om 23:14 door JovanHalen

Ik heb een domme fout gemaakt. In mijn enthousiasme ben ik vergeten om vanaf mijn oude telefoon een back-up van Whatsapp naar Google Drive te maken. Ik heb vervolgens op mijn nieuwe smartphone Whatsapp geïnstalleerd, zonder oude berichten uiteraard. Beide zijn dus Android telefoons. Ik heb gegoocheld naar een oplossing, maar betwijfel of ik het bij het rechte einde heb en daarnaast vraag ik mij van een aantal dingen af of het werkt en zo ja hoe. Ik denk in de volgende richting: allereerst Whatsapp van mijn nieuwe telefoon verwijderen. Vervolgens weet ik dat er op mijn oude telefoon een back-up (van 7 dagen?) moet staan. Kan ik dan Whatsapp herstellen vanaf mijn oude telefoon en zo ja, hoe doe ik dat? Als dat zou lukken zou ik dus vervolgens vanaf de oude telefoon alsnog een back-up naar Google Drive kunnen maken, Whatsapp op mijn nieuwe telefoon installeren en de öude" gegevens kunnen krijgen. Ik vermoed dat er ook een oplossing is door de back-up van de oude telefoon naar de computer te kopiëren en deze vervolgens te kopiëren naar de nieuwe telefoon, maar waar vind ik die en op welke plaats op de nieuwe telefoon moet ik die dan zetten?
Kortom: veel vragen en twijfels. Weet de club raad?
Met vriendelijke groet,
Jo van Halen

3 reacties
Groetend zegt:

Vokgens whatsapp kan het, zie de link naar hun website.
Overigens: op de nieuwe smartphone zijn wel de whatsappberichten/-conversaties weg maar de groepen zijn er nog en de verbinding met de contacten is er ook, dus er kan ook voor worden gekozen om opnieuw te beginnen.

26 april 2018 om 00:06.
JovanHalen zegt:

Het is opgelost. Ik heb Whatsapp verwijderd van mijn nieuwe telefoon en vervolgens de Whatsapp map van de oude telefoon gekopieerd naar de pc en van daaruit naar de nieuwe telefoon. Toen Whatsapp weer geïnstalleerd en de zaak werd weer hersteld. Helemaal niet zo moeilijk eigenlijk. Hartelijk dank voor uw reactie!

26 april 2018 om 08:29.
Groetend zegt:

Dat is creatief opgelost, mooi dat het is gelukt.

26 april 2018 om 09:21.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club