Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Onedrive foto’s of bestanden verwijderen naar prullebak
Geplaatst op 27 april 2018 om 10:54 door Willeke

Ik gebruik Onedrive al een poosje op mijn android LG Q6 en vind het een goede opslag enz. Ik heb al wat albums en mappen in bestanden maar heb foto's die ik wil verwijderen maar dan open je een album of een map dan moet je al de foto's apart in de prullenbak doen. Ik dacht dan eerst een map openen en dan die foto's die verwijderd moeten worden en dan de map verwijderen. Ging ook niet en nog veel werk. Je kan het misschien als je op de web gaat.Handleiding van Microsoft stond het ook niet. Heb ook senior web en op internet maar niks te vinden voor Android.
Weet iemand toevallig hoe het makkelijk te verwijderen is.

16 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Als je die map Prullenbak niet opent, dan op de 3 puntjes naast de map klikt.
Krijg je dan geen scherm waar Wissen staat?

27 april 2018 om 14:02.
BenW zegt:

Wat kareltje aangeeft, zou inderdaad moeten werken. Net nog geprobeerd en het werkt.
Werkwijze: open de app OneDrive, tik op de 3 puntjes bij de betreffende map en kies Verwijder. Er volgt nog een bevestigingsvraag en tik op OK.

27 april 2018 om 14:29.
Willeke zegt:

Ja een heel fotoalbum of een map dat weet ik.
Áls je in die album b.v 20 foto's wil verwijderen van de 40 die er inzitten en in een map dan moet je 20 keer bij elke foto de 3 puntjes gebruiken.
Er zijn meer mensen díe er problemen mee hebben.
Microsoft wilde alleen een opslag en documenten en foto's uploaden en geen Galerij in onedrive.
Drive van Google kan het wel. Ik had een map gemaakt als prullenbak en de map verwijderen maar hij kopieert ze dus worden niet verwijderd. Als je foto's upload bij Onedrive en heb 30 foto's dan heb je binnen 2 dagen 250 de zelfde erbij.Onedrive vraagt tot vervelends toe of je de schakelaar van de mappen aan wilt doen.
Ik zet uploaden uit en de schakelaar van de mappen en de meldingen kreeg ik van Microsoft een berichtje dat je aan de voorwaarden wilt houden want je mag niet te veel uitzetten? Microsoft moet een goede handleiding voor Android erbij zetten.
Microsoft zegt overal mee bezig is omdat Onedrive nog in de kinderschoenen staat dus niks aan te doen.

27 april 2018 om 17:36.
Willeke zegt:

Alleen een foto van de meldingen die ik steeds krijgt.

27 april 2018 om 17:44.
BenW zegt:

Oké, ik beperk mij nu even tot het probleem m.b.t. het verwijderen van individuele bestanden (foto's, documenten e.d.).
Open de map waarin je een selectie wilt maken om bestanden te verwijderen. Wat je ziet zijn de bestanden en bij elk bestand staan 3 puntjes. Die puntjes gaan we niet gebruiken. Begin nu met een bestand dat je wilt verwijderen en houdt deze iets langer vast totdat er rechtsboven op het bestand een blauw vinkje zichtbaar wordt. Tik vervolgens kort de overige bestanden aan die je wilt verwijderen, net zo lang totdat alle gewenste bestanden zijn voorzien van een blauw vinkje. Bovenin het scherm verschijnen nu mogelijkheden om iets met deze bestanden te doen, o.a. verwijderen (de prullenbak). Tik deze aan en de bestanden worden verwijderd. Ook worden deze verwijderde bestanden verwijderd uit je OneDrive overzicht op de PC.
Tik eventueel vervolgens rechtsonder op het 'poppetje Ik', selecteer de Prullenbak, tik nu rechtsboven op de 3 puntjes en bevestig 'Alles verwijderen'. Eventueel zou je voor de actie '3 puntjes' en 'Alles verwijderen' nog bestanden kunnen terugzetten, mocht je een bestand per ongeluk hebben verwijderd. Doe dit met de 3 puntjes bij het per ongeluk verwijderde bestand (vanuit de prullenbak terugzetten dus).

27 april 2018 om 18:03.
Willeke zegt:

Waarom zeg ik in het eerste bericht dat ik een Android LG Q6 heb en ook geplaatst op de Mobiel en Tablet club geplaatst heb.
Android is geen PC en heb ook geen PC enz. Ik doe alles op mijn LG Q6 (type zie foto)

27 april 2018 om 19:24.
Willeke zegt:

Sorry heb een blauw vinkje en ga verder je hoort nog

27 april 2018 om 19:30.
BenW zegt:

Alle getoonde afbeeldingen zijn van een smartphone ... Of het wel of niet gesynchroniseerd wordt met een PC doet hier niet toe, op een smartphone werkt het op deze manier. Voor de PC bezitters daarentegen een wetenswaardige bijkomstigheid.

27 april 2018 om 19:32.
Willeke zegt:

Ik heb een nette mail binnen gehad van Microsoft over dit onderwerp.

28 april 2018 om 08:59.
BenW zegt:

Gelukkig komt het overeen met wat ik heb beschreven. Het zou nu moeten lukken.

28 april 2018 om 09:06.
Willeke zegt:

Ja maar er staat ook dat je geen meerdere bestanden kan verwijderen wat dus mijn vraag was. Kan ik de mail naar Senior Web doorsturen van Microsoft?
Voor Senior Web die de cursus of tips geven?
Ik heb meerdere problemen in de mail vermeld. Ik krijg ook Tags van Foto's van Onedrive en nu al 1300 stuks die ik niet gevraagd heb of wil.
Onedrive maakt en upload ze zelf zonder het te vragen of vermelden.

28 april 2018 om 09:49.
avatar
Ex-lid zegt:

Helemaal boven heb je hem op "Tags" staan, zet dat eens op "Alle".
Daarna volgen wat Ben zegt.

28 april 2018 om 09:59.
Willeke zegt:

Ik kan gewoon meerdere foto's uit een map verwijderen. Ik heb er net 10 verwijderd en daarna weer 3 foto's. Wat Microsoft bedoeld dan dat meerdere bestanden niet kan verwijderen? Ik denk dat ze meerdere mappen bedoelen die vol zitten met foto's of documenten?

28 april 2018 om 10:10.
BenW zegt:

Meerdere bestanden kan wel, vanuit één map wel te verstaan. Voor elke map dien je dus apart de (meerdere) bestanden als beschreven te selecteren waarna je ze kunt verwijderen.
Wat betreft de vele ongevraagde bestanden herken ik niet direct een oorzaak. Dit valt mogelijk te herleiden door de betreffende bestanden te beoordelen naar herkomst. Kan het bijvoorbeeld het gevolg zijn van het surfgedrag op de smartphone? Aan de laatste afbeelding te zien, zou je kunnen aannemen dat de afbeeldingen allerlei onderwerpen betreffen die in jouw belangstelling staan.

28 april 2018 om 10:13.
Willeke zegt:

Je moet wel met een Smartphone alles via de web om bepaalde dingen te veranderen en te verwijderen. Ik vond ook de instelling die ook alleen op de web staat dat je Tags wel of niet wilt.
Beetje ingewikkeld 2 verschillende instellingen dus alles via de web doen.
Toch kan ik wel foto's verwijderen als ik niet op de web zit.

28 april 2018 om 16:12.
DirkB zegt:

Als je foto's uitsluitend op de smartphone verwijdert, dan blijven ze in Onedrive staan.
Zo kun je op de smartphone geheugen vrijmaken en tegelijk de foto's behouden.

28 april 2018 om 17:19.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club