Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Vraag over Samsung Galaxy S3
Geplaatst op 2 mei 2018 om 10:26 door Maneesha

Goede morgen,
Samsung Galaxy S3 gaat steeds uit...soms is de batterij ineens leeg. Ik heb een nieuwe batterij gekocht en dit verhelpt het probleem niet. Soms gaat ie ineens uit en opent in een veilige stand, waarbij Whatsapp verdwenen is. Als ik dan de batterij eruit haal en weer opnieuw opstart is alles weer goed. Heeft iemand een idee wat te doen?
Mvrg
Maneesha

3 reacties
DirkB zegt:

Oei dat model stamt uit ca 2012 alweer, er kan best iets defect zijn en de software is oud. Wat ik kan bedenken:
- Staan er niet teveel apps open? De openstaande apps moeten regelmatig worden gesloten.
- Maak de accu-aansluitingen schoon en de contactjes van de SIM kaart, evt het SD kaartje. Gewoon een paar keer erin en eruit schuiven, wie weet helpt dat. Het SD kaartje kan ook defect zijn.
- Verder: ergens in de instellingen staat welke apps actief zijn en hoeveel ze verbruiken. Wie weet staat er een grootverbruiker tussen.
- Heeft het geheugen nog voldoende ruimte? Dit is te zien in de instellingen.
- Een grondiger optie is het toestel terugbrengen naar de fabrieksinstellingen. Wel eerst een backup maken.

2 mei 2018 om 12:08.
Maneesha zegt:

Dank je wel Dirk. Ik had het al teruggezet naar de fabrieksinstellingen en ook dat mocht niet baten. Ik heb 'de patiënt' strakjes naar de reparatiewinkel gebracht en daar vertelde men dat het hier gaat om een kapot moederbord in het telefoontje en dat repareren geen zin heeft. Ik leg me hier maar bij neer en ga mezelf gigantisch verwennen met een nieuwe mobiel. Nogmaals hartelijk dank!
Mvrg Maneesha

2 mei 2018 om 16:20.
DirkB zegt:

Einde verhaal is altijd jammer, de S3 was een goed toestel. Gelukkig zijn er goede vervangers, let op voldoende tel.geheugen (minstens 16 GB, meer is beter) en de mogelijkheid van een SD kaartje.

2 mei 2018 om 16:52.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club