Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
gmail op tablet en telefoon
Geplaatst op 17 mei 2018 om 10:39 door asteri

Goede morgen allen,
Ik gebruik gmail op mijn desk top pc en op mijn Samsung tablet Galaxy en Samsung S5 mini telefoon.
Op de pc via de browser en op tablet en telefoon uiteraard met de app.
Op de pc logg ik altijd uit. De pc is niet met een wachtwoord beveilgd. Op de tablet en tel. , welke beiden zijn beveilgd met een pincode, kan ik niet vinden hoe ik , waar ik kan uitloggen. Waar ik op klik, op de 3 puntjes rechts boven of op de streepjes links boven, nergens kom ik afsluiten tegen. Is de pincode als beveiliging genoeg of is het aan te raden gmail af te sluiten en zoja waar vind ik die optie dan.
Ik hoor graag jullie advies
fijne dag
asteri

9 reacties
BenW zegt:
In de apps is het niet mogelijk om uit te loggen. Hoeft ook niet, omdat deze beveiligd worden door de instellingen van de smartphone en tablet, d.w.z. met pincode, wachtwoord en/of vingerafdruk. In de basis is deze beveiliging toereikend. Bovendien is het zo dat doordat de apps actief blijven je geïnformeerd wordt, een melding krijgt, wanneer er nieuwe berichten zijn. Dit kun je overigens in de instellingen van de smartphone/tablet uitschakelen.
17 mei 2018 om 11:00.
asteri zegt:

Hoi Ben,
dank je voor je duidelijke antwoord. Is de pincode alleen genoeg voor tablet/tel. Of is aan te raden ww of zo erbij ??

17 mei 2018 om 11:07.
DirkB zegt:

Mijn antwoord komt bijna gelijk met Ben, zie ik bij het plaatsen.

Het uitloggen op tablet en smartphone is ongebruikelijk en onnodig, want beide apparaten zijn al beveiligd met een toegangscode.
Ik gebruik om dezelfde reden ook op mijn computer(s) een toegangscode. Dat staat 'de voordeur' dicht en is het moeilijk om 'in mijn huis' te rommelen.
Je kunt in een app wel de accountsynchronisatie uitschakelen. Hoe je dat precies doet, verschilt per app. Eerlijk gezegd vind ik dat nogal omslachtig, op zulk gedoe zijn dit soort apparaten juist niet gebouwd.
Elk apparaat bevat nog afgezien van de e-mail so wie so allerlei privé gegevens, een gesloten 'voordeur' vind ik erg belangrijk.

Update betr. de vraag om pincode: dit is voldoende. Moet het beter, dan is vingerafdruk of irisscan de weg en m.n. de vingerafdruk vind ik wel gemakkelijk (kan niet bij elk apparaat).
In theorie is een wachtwoord beter dan een pincode, twee traps verificatie is nog een tandje beter. Maar zo werken deze apparaten niet.

17 mei 2018 om 11:09.
BenW zegt:

Een pincode is genoeg, mits dit niet een te gemakkelijke pincode is. Gemakkelijk te herleiden dus zoals geboortedatum en dergelijke.

17 mei 2018 om 11:12.
asteri zegt:

Hoi Dirk,
misschien suf van mij, maar ik begrijp je verhaal over de voordeur niet zo goed.
De gmail is gesynchroniseert met pc, tel. en tablet. Op de pc logg ik altijd uit, zo ook de programmas zoals hotmail, marktplaats etc etc. Alleen de pc zelf heeft geen beveiliging. In huis ben ik eigenlijk alleen ikzelf die de pc gebruik, mijn kinders doen dit alleen nadat ze het gevraagd hebben.

17 mei 2018 om 11:15.
BenW zegt:

Met uitschakelen heb ik het natuurlijk niet over het uitschakelen van de synchronisatie, maar het uitschakelen van meldingen. Het uitschakelen van de synchronisatie is onzin en maakt de betreffende app nutteloos.

17 mei 2018 om 11:16.
BenW zegt:

Er wordt gesteld dat een wachtwoord veiliger is. Dit is discutabel of beter gezegd, per situatie afhankelijk. Zie hier wat de voor- en of nadelen van e.e.a. zijn.

17 mei 2018 om 11:30.
DirkB zegt:

Nou onzin … wie tijdelijk in een app geen mail wil binnenkrijgen, kan de synchronisatie uitschakelen. Dat scheelt ook in data- en accuverbruik. Het is normaliter onnodig.

@Asteri, betr de vergelijking met een voordeur: op elke computer staan allerlei privé gegevens. Dat betreft niet alleen de mail of marktplaats, maar ook bestanden (documenten, foto's), een microsoft account, e.d., dat is niet altijd 100% duidelijk.
Het verhoogt de privacy/zelfbescherming als een buitenstaander moeilijk in de computer kan komen (dat noem ik dan de 'voordeur'). Bij een goede toegangsbeveiliging behoef je ook niet meer uit te loggen bij mail enz. Overigens is welke toegangsbeveiliging dan ook altijd wel te omzeilen maar je maakt het toch moeilijker.
Wat acceptabel is als toegangsbeveiliging voor een smartphone/tablet, dat kan toch op dezelfde manier op een desktop/laptop worden toegepast? Overigens is een pincode niet het hoogst haalbare beveiligingsniveau, maar …. moet dat?
Bij een tablet/smartphone is een ander punt belangrijker, dit kan ook bij een pc met W10 als deze een GPS heeft: zorg dat het apparaat vindbaar en wisbaar is. Op de apparaten zit doorgaans de mogelijk om in te stellen dat het (via de GPS) te vinden is, en de mogelijkheid om het apparaat op afstand te wissen. Dat is nuttige risicobestrijding.

Een goede kennis heeft eens 's avonds laat zijn iPad op een bankje laten liggen. Daar kwam hij achter toen hij al 100 km verderop was. Hij belde mij en ik wist precies waar ik moest zoeken. De iPad lag er niet meer maar de volgende dag is hij langsgekomen en heeft hij aangebeld bij enkele huizen dicht in de buurt van het bankje. Zo kwam de iPad weer terecht, iemand had hem te goeder trouw meegenomen en had op Facebook al de vraag gesteld van wie hij kon zijn.

17 mei 2018 om 11:45.
asteri zegt:

Heren,
dank jullie alletwee voor de hulp en de extra info !!!
Fijne dag
aster

17 mei 2018 om 13:03.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club