Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Hotspot maken van telefoon
Geplaatst op 24 mei 2018 om 19:57 door CaFran

Goedenavond. Ik heb de volgende vraag. Kan iemand mij uitleggen hoe ik van mijn telefoon (Samsung Galaxy S4) een hotspot kan maken voor mijn tablet (Samsung Tab a 2016 T 580). De bedoeling is, dat ik internet van de telefoon gebruik voor mijn tablet als ik geen Wifi heb. Als het niet teveel gevraagd is, graag stap voor stap, want ik ben een redelijke digibeet. Alvast dank voor de reacties.
Frans

9 reacties
RoyBosman zegt:
24 mei 2018 om 20:26.
CaFran zegt:

Dank voor de snelle reactie. Ik zal volgende keer eerst op de zoekmachine van Seniorweb kijken. Nogmaals dank en prettige avond.

24 mei 2018 om 20:37.
DirkB zegt:

Het zal prima werken. Wel een opmerking erbij: de tablet is dan via wifi verbonden met de smartphone. De smartphone is via 3G/4G verbonden met internet.
De tablet, die denkt dat hij op wifi zit, kan dus volgens mij (hopelijk heb ik ongelijk) updates gaan ophalen van apps. Die komen dan bij de smartphone binnen via 3G/4G en dat kan flink wat extra dataverkeer geven.

24 mei 2018 om 23:38.
BenW zegt:

@Dirk Boom; terechte opmerking, echter hier valt wel wat aan te doen. Open daarvoor op de tablet de (Google) Play Store, tik op het hamburgermenu (3 streepjes) linksboven, kies Instellingen, tik vervolgens op 'Apps automatisch updaten' en selecteer 'Apps niet automatisch updaten'. Vanzelfsprekend deze instelling weer aanpassen wanneer de tablet weer normaal met Wifi is verbonden.
Met deze handeling wordt het dataverbruik enigszins in toom gehouden en is het verbruik afhankelijk van het eigen surfgedrag. Vermijd daarom zoveel mogelijk datavreters als YouTube, online tv kijken e.d.

25 mei 2018 om 00:00.
fred612 zegt:

Gebruik je dan de betaalde data bundel van de telefoon via G3of 4net, begrijp ik ??? Hoeveel data en/of euro kost 15 minuut Tv kijken dan ongeveer?

25 mei 2018 om 11:29.
BenW zegt:

Ja, je gebruikt dan de betaalde bundel. Wanneer je telefoon op Wifi zou zitten, kan dat dan natuurlijk ook met de tablet.
Kijk hier maar eens wat zoal wordt verbruikt. TV kijken is min of meer vergelijkbaar met YouTube. Het betreft immers streaming video. Kortom, dagelijks 15 minuten TV/YouTube kijken = 30 dagen x 30 MB (2 MB/minuut) = 900 MB. Neem daar wat andere zaken mee zoals Facebook, Instagram e.d. en je gaat al gauw over de 1 GB per maand.

25 mei 2018 om 12:08.
CaFran zegt:

Om nog een keer te reageren. Als ik de eerste optie wil gebruiken ( via usb-tethering ) wat voor kabel moet ik dan tussen telefoon en tablet gebruiken? Mijn tablet heeft geen usb stopcontact, alleen hetzelfde als mijn telefoon, een oplaad plug. Bestaan er dan kabels met ( ik noem het maar ) twee telefoon-oplaadstekkertjes die dit dan kunnen?
Om daar op verder te gaan: ik heb uiteraard wel kabels met aan de ene kant usb en de andere kant oplaad stekker. Als ik deze in mijn telefoon steek en de usb stekker in mijn laptop, heb ik dan automatisch verbinding of moet ik dan nog bepaalde dingen instellen op mijn telefoon en/of laptop? Ben erg benieuwd hoe dat laatste gaat, want op een laptop kijken, mn de F1, is natuurlijk prettiger dan op het tablet.
Wederom dank voor de reactie.

28 mei 2018 om 18:28.
Zegert zegt:

Gezien de beperkte mogelijkheden van de USB aansluiting op tablets lijkt me dit onmogelijk.
Ik heb het vermoeden dat die USB optie alleen werkt om een PC/laptop aan te sluiten.

Ik zie in bovenstaande reactie wel 2 verschillende dingen staan:
1. wat voor kabel moet ik dan tussen telefoon en tablet gebruiken?
2. want op een laptop kijken, mn de F1, is natuurlijk prettiger dan op het tablet.

Voor nummer 2 zou het moeten kunnen werken - zie deze link waar o.a. USB genoemd staat.

28 mei 2018 om 21:51.
BenW zegt:

Er bestaat schijnbaar wat onduidelijkheid over de USB verbinding. Uw tablet heeft een micro-USB aansluiting. Dat is de aansluiting waarmee u ook de tablet oplaadt. Bij uw tablet heeft u een oplader met daaraan de oplaadkabel (micro-USB). Nu gaat het erom of deze oplaadkabel vast verbonden is aan de adapter of dat deze met een 'normale' USB aansluiting verbonden is aan de adapter. In dit 2e geval heeft u dus een kabel met aan de ene kant een USB aansluiting type 1 (wit randje) of type 2 (blauw randje) die op de USB-poort van de PC past en aan de andere kant de micro-USB voor aansluiting op de tablet. Heeft u niet een dergelijk type kabeltje, dan is deze bij de eerste de beste elektronicazaak te krijgen. Deze heeft u nodig op via USB-tethering te kunnen werken.

Op een dergelijke manier werken op de telefoon <> tablet wordt lastiger. In dat geval zou u een kabeltje moeten hebben met aan beide zijden een corresponderende USB aansluiting. Deze zijn lastig te vinden.
Ten aanzien van de tethering zelf, hier een wat meer gedetailleerde uitleg.

28 mei 2018 om 22:11.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club