Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Van oude naar nieuwe telefoon
Geplaatst op 25 mei 2018 om 09:12 door riet
Mijn Samsung Galaxy S4 telefoon is toe aan vervanging (komt niet meer in aanmerking voor updates van het besturingssysteem) dus heb ik , misschien iets te snel, een nieuw toestel besteld, nl. de Samsung Galaxy A6, die pas na 6 juni leverbaar is. Nu is mijn vraag: Kan ik de simkaart uit de oude telefoon in de nieuwe plaatsen en gaat mijn nummer en abonnement dan gewoon over op de nieuwe. Beiden komen van Hollands Nieuwe, dus eigenlijk Vodafoon. Of zou ik dan toch weer nummerbehoud moeten aanvragen? Bij voorbaat dank voor reacties.
6 reacties
DirkB zegt:
Normaliter kan de simkaart gewoon worden overgezet.

Mocht het formaat verschillen, dan zal de provider desgevraagd een nieuwe simkaart leveren.
Er is in ieder geval geen sprake van nummerbehoud.

Als het oude toestel backups maakt, dan is deze op het nieuwe toestel terug te zetten.
De apps komen terug, wel moeten de startschermen opnieuw worden ingericht.

25 mei 2018 om 09:19.
BenW zegt:

Ten eerste, het nummer en abonnement kan gewoon worden meegenomen naar de nieuwe telefoon. Aanvragen van nummerbehoud is niet nodig. Wat wel moet worden aangepast, is het type simkaart. De S4 gebruikt een micro-simkaart, de A6 een nano-simkaart, deze is kleiner. Het enige wat er dus gedaan moet worden, is een nano-simkaart (van het huidige abonnement) aanvragen bij Hollands Nieuwe.

PS: overigens een tip voor meelezers: wanneer u het heel belangrijk vindt dat u als eerste beschikt over de nieuwste Android versie en de meest recente beveiligingsupdates, kies dan een telefoon die is voorzien van AndroidOne. Deze toestellen krijgen gegarandeerd 2 jaar als eerste de laatste Android versie en 3 jaar de meest recente beveiligingsupdates.

25 mei 2018 om 09:24.
riet zegt:

Dank heren. Hiermee kom ik er wel uit.

25 mei 2018 om 09:40.
avatar
Ex-lid zegt:

@BenWuring. Een micro-simkaart kan je toch zelf nog verkleinen naar Nano. Als je een simkaart ontvangt van je provider kan je die afbreken tot de grootte die jij nodig hebt. Ja toch???

26 mei 2018 om 14:04.
BenW zegt:

@Blackjes; Mogelijk ja. Hangt er een beetje van af hoe recent de simkaart is. Je ziet gauw genoeg of het kan. Het nano-formaat is dan al voorbereid op de simkaart en is dus een kwestie van het er uit drukken. Eventueel kun je oudere types micro-simkaart ook nog op nano-formaat laten knippen, mits je het juiste gereedschap hebt. Dit kun je laten doen bij de meeste telecomwinkels.

26 mei 2018 om 16:38.
avatar
Ex-lid zegt:

Ja BenWuring dat klopt.

26 mei 2018 om 16:40.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club