Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
drie keer met pincode opstarten.
Geplaatst op 19 juli 2018 om 20:15 door cnhvandijck
Het recentelijk verkrijgen van een nieuwe telefoon is natuurlijk erg leuk , maar levert gelijktijdig wel een aantal vragen op die ik niet nodig had toen ik mijn oude telefoontje nog had.
Ik heb er nu twee.
Vraag 1: Als ik mijn telefoon uit de echte UIT stand opstart moet ik eerst mijn android systeem met de pincode opstarten. Als deze geverifieerd is kom ik op een hoofdscherm waarbij mijn SIM kaart geopend moet worden , met alweer de pincode... Als dat gebeurd is moet de geheugenkaart geopend worden met voor de derde keer de pincode. Dan pas is de telefoon in gebruik te nemen. MAAR............. als ik een paar minuten de telefoon niet gebruikt heb gaat die ik de "slaapstand" over. Tot zover begrijp ik het wel , maar als er een berichtje ( app'je , sms'je of mailtje ) binnenkomt , moet ik steeds weer via de pincode de telefoon tot leven wekken. Voor alle duidelijkheid , ik heb de slaapstandperiode al op het maximum ingesteld. Dus de vraag is of het normaal is dat bij iedere keer UIT de slaapstand halen de pincode ingetoetst moet worden.
Vraag 2: Ik weet ( gelukkig) hoe ik een foto kan maken met de telefoon , maar weet nog absoluut niets over de mogelijkheid van b.v. "inzoom'en". Ik zie wel een soort cirkeltje in het midden van het beeld.
Nu verwacht ik al opmerkingen dat ik dan maar in het instructieboekje moet kijken , maar helaas is die niet bij de telefoon geleverd. Op de website van Motorola is een gebruikersmanual voorhanden voor de Moto G6 , maar die beslaat 72 pagina's !!!!!!!!!!!!! Te gek voor woorden.
Is er geen beknoptere handleiding beschikbaar ?
Graag advies.
Hartelijk dank alvast.
m.vr.gr.
3 reacties
Zegert zegt:

Het gaat blijkbaar om een Moto G6.

Ik heb zelf een Moto G5 maar mogelijk zitten de Instellingen op dezelfde plek.
Ga naar Instellingen > Beveiliging
Kies Schermvergrendeling
Dan Pincode
Waarschijnlijk staat daar iets om de PIN beveiliging uit te schakelen maar daarvoor moet wel eerst de PIN opgegeven worden.
Hoe de beveiliging van de SD-kaart werkt kan iemand anders wellicht informatie over geven.
Staat bij mij niet ingesteld en kan zo ook niets vinden.
Met de camera inzoomen werkt voor zover ik kan zien door met 2 vingers op het scherm de vingers uit elkaar te bewegen. [Gebruiksaanwijzing gevonden: dit is inderdaad de manier].

19 juli 2018 om 21:05.
DirkB zegt:

Instructies op papier horen er niet meer bij. Waarom: de software ontwikkelt zich snel dus een instructieboek veroudert. Er zit misschien wel een 'help' in (verwijzing naar een website). Ik denk: als er wat routine komt dan zijn instructies minder nodig. En vraag ons gerust het hemd van het lijf, al is antwoorden soms lastig omdat de details van de software verschillen per merk (elk merk legt zijn eigen schil over android) en per androidversie.

De beveiligingen:
1. Bij opstarten vanaf de uit-stand. Dit is (bij mijn Samsung) uit te schakelen, ik heb het ingeschakeld.
2. Voor de SIM-kaart. Dit is niet uit te schakelen.
3. De Pincode bij opstarten voor de geheugenkaart herken ik niet, mijn Samsung heeft dat niet.
4. Betr je vraag 1: Een pincode alvorens het scherm opent als de smartphone uit standby komt of nieuw is opgestart, is een normale beveiliging. Het is wel uit te schakelen maar dat raad ik af: stel je verliest de smartphone terwijl hij op standby staat, dan kan iedereen erin komen.
Ik heb wel ingesteld dat het intikken van de pincode pas moet x minuten nadat
de smartphone is standby is gegaan.
In plaats van een pincode is (waarschijnlijk) swipen in te stellen. Dat gaat heel snel: je veegt met je vinger in een patroon over het scherm, en de smartphone wordt geopend.

Betr. 100% uitzetten: dat mag natuurlijk wel maar het is bij smartphones niet gebruikelijk, de meesten mensen hebben het apparaat altijd aanstaan, waarbij hij na x minuten op standby gaat (de slaapstand spaart de accu al is een smartphone altijd wel een beetje aan het werk).

Betr. inzoomen: let op, hiermee gaat de kwaliteit van de foto achteruit (want je zoomt digitaal in, niet optisch). Ik zoom zelf nooit in tijdens het fotograferen maar bewerk de foto liever rustig achteraf, vind ik gemakkelijker. Dat kan direct in het toestel.

Helpt dit?

20 juli 2018 om 00:14.
Zegert zegt:

Kleine aanvulling op punt 2 van Dirk:
Meestal is de PIN vraag voor de SIM-kaart wel uit te schakelen maar zeer onverstandig - is toch alleen nodig als toestel helemaal Uit is geweest en na een software update (is ook Opnieuw opstarten).

20 juli 2018 om 20:05.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club