Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Microsoft account op Android voor Outlook en Onedrive
Geplaatst op 26 juli 2018 om 23:54 door Willeke

Ik heb jaren Outlook en Hotmail emailadres. Ik heb ook een Gmailadres voor Google maar gebruik Gmail nooit alleen omdat Google dat wil hebben. Nu was mijn Outlook App beschadigd en heb verwijderd en een nieuwe App geïnstalleerd. Toen is er wat verkeerd gegaan omdat in mijn Microsoft account mijn Gmail adres en niet mijn Hotmail emailadres. Ik wilde dat gaan wijzigen bij Microsoft account maar kan niet meer aanmelden. Microsoft service contact opgenomen en nieuwe code van 24 cijfers en letters en 30 dagen geblokkeerd. Heb bij Google account mijn Gmailadres verwijderd
Mijn Outlook met mijn hotmail emailadres doet alles gewoon hetzelfde maar ik wil weten of Outlook account ook in Microsoft account staat en ook Onedrive account in staat.
Hoe kan ik nou zien waar mijn Outlook account staat zonder bij Microsoft te hoeven aan te melden?

4 reacties
BenW zegt:

Als ik het goed begrijp wilt u weten of u ergens kunt zien dat uw outlook.com mailadres is ingesteld als uw Microsoft account zonder u aan te moeten melden bij Microsoft?

27 juli 2018 om 10:33.
Willeke zegt:

Ja dat was de bedoeling ik heb weer met vreselijk veel moeite en weer met nieuwe codes om herstellen van Microsoft account ik weet niet meer hoe ik het gedaan heeft maar Outlook.com de website kwam op mijn mobiel met al mijn emails en mijn Hotmail emailadres weer als het was. Dus ik heb Outlook en Onedrive weer bij Microsoft gelukkig. Want ik ben bezig om Google account over een tijdje te verwijderen.

27 juli 2018 om 10:56.
BenW zegt:

Goed, als het outlook.com adres werkt, zowel v.w.b. de mail als OneDrive, mag u gerust aannemen dat dit het Microsoft account is. Eigenlijk is dat alleen met zekerheid te controleren door in te loggen bij het Microsoft account.

Overigens, u geeft aan dat u het Google account wilt verwijderen. U zult daar ongetwijfeld uw redenen voor hebben, maar ik vraag mij af of dat verstandig is. Ten eerste bezit u een Android telefoon en dit soort telefoons werken het best met een Google ondersteuning (Gmail account). Dat u van de mogelijkheden hiervan geen gebruik wenst te maken is natuurlijk uw goed recht, maar het bezit van een Gmail account heeft een bijkomend voordeel. Het kan namelijk dienen als hersteladres voor het Microsoft account en vice versa. U heeft nu allerlei moeilijke trucs moeten uitvoeren met herstelcodes, maar met een hersteladres, Gmail voor outlook.com en/of outlook.com voor Gmail, zijn problemen, vergeten wachtwoorden e.d., binnen no-time op te lossen.

27 juli 2018 om 11:22.
Zegert zegt:

Daarnaast is het met een Android apparaat min of meer verplicht een Google account te hebben als is het maar om toegang tot de Play Store te hebben voor nieuwe Apps of updates van Apps.

27 juli 2018 om 14:18.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club