Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Nokia smartphones | tablets
Geplaatst op 14 augustus 2018 om 16:53 door Robma

Ik ga binnenkort een Nokia 8 smartphone aanschaffen hoofdzakelijk vanwege de Android One (8.0 Oreo) besturingssysteem erop. Hierop zijn alle overbodige en vaak nutteloze apps, zoals die bij andere fabrikanten als een schil erop zitten, weggehaald. Tevens snellere Android updates zijn verzekerd.
Mijn vraag is of er inmiddels of binnenkort ook tablets in de markt zijn met deze optie. Ondanks dat ik allerlei websites heb bezocht en hierover vragen heb gesteld, is hierop geen positief antwoord verkregen.
Wie weet hier meer van of kan mij doorverwijzen?
Bedankt alvast.

4 reacties
DirkB zegt:

Ik hou ook niet zo van schillen over Android maar aan de andere kant wil je een goed apparaat hebben, en dan is de schil en snelheid van updaten niet het enige criterium. Nokia maakt geen tablets, je komt hiervoor elders uit, zie bijv. deze testconclusies.
Mag ik het vragen: smartphone en tablet met dezelfde schil erover, is dat ook een optie? In dat geval heeft Samsung een breed en kwalitatief goed aanbod.

14 augustus 2018 om 17:17.
BenW zegt:

Vooralsnog zijn er geen tablets met Android One. Ongetwijfeld zullen deze op termijn wel komen, de tablets lopen wat dat betreft achter bij de smartphones. Android One is een prima keuze, zelf heb ik ook een dergelijk toestel. Een verademing én, niet het minst belangrijk, gegarandeerd 2 jaar lang als eerste Android updates en de laatste beveiligingspatches.

14 augustus 2018 om 18:47.
Zegert zegt:

Android One is inderdaad aantrekkelijk.
Helaas gaat dit bij Motorola niet meer snel sinds de overname door Lenovo.
Maar dat terzijde.

Omdat de markt voor tablets nog al terug loopt komen er steeds minder snel en ook minder varianten van tablets uit.
Kan dus nog wel even duren voordat een gewenst model beschikbaar komt en zoals Ben schrijft, waarschijnlijk geen Android One.

14 augustus 2018 om 20:06.
Robma zegt:

Dank, dank voor uw reacties op mijn vraag!
In de afgelopen jaren heb ik diverse Android-gestuurde smartphones gehad van verschillende merken. De laatste twee waren van Samsung (A3 en S6), tablets van ook weer Samsung en Lenovo. Echter ik ergerde steeds meer aan de "schil" en merkte in mijn relatiekring dat degenen met een Motorola en Nokia zeer content waren met Android One. Gelet op de bouwkwaliteit en de daarbij horende specificaties gaat mijn keuze naar de Nokia 8. Recentelijk een niet-commerciele versie gezien van een tablet 12"met een zelf ontwikkelde applicatie (voor plantenonderzoekers) met Android 8 zonder "schil". Dit heeft toen mijn serieuze interesse getriggerd.. We gaan de ontwikkelingen op tabletgebied met interesse volgen. Nogmaals mijn dank alle reacties!

14 augustus 2018 om 23:17.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club