Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Laptop
Geplaatst op 15 augustus 2018 om 17:10 door helpmij

Ik heb een Samson tablet, maar omdat ik mijn stamboom aan het opbouwen ben vindt ik hem een beetje te klein. Ik wil dus een laptop gaan kopen. maar ik zoek er een die ongeveer op dezelfde manier werkt als mijn tablet. Zijn er zulke laptops in de handel? Ik was dan ook van plan om voor dit gebruik een nieuw email adres te maken zodat ik die stamboom gescheiden kan houden van alle andere dingen die ik op de tablet doe.
Gé van Beelen.

25 reacties
Willem-B zegt:

Misschien is dan een gecombineerde Tablet/Notebook iets voor jou. Volgens zijn Asus Transformerbook, Windows Surface Pro en Lenovo Yoga Book dan wel geschikte apparaten met verschillende beeldformaten. Ik neem aan dat je Android en/of Windows wilt gaan gebruiken. Deze apparaten draaien dan wel meestal op Windows

15 augustus 2018 om 17:25.
DirkB zegt:

Een Samsung tablet werkt met het besturingssysteem Android. De tablets zijn max 12 inch groot, meestal 10 inch.
Een Chromebook kan wat groter zijn en lijkt er een beetje op maar niet elke type heeft toegang tot de Playstore, kijk eens op deze website. Een Chromebook heeft beperkte mogelijkheden, het verschil met een laptop staat hier.
Voor het serieuze werk kom je uit bij een laptop of eventueel desktop. Betr. aanraakscherm: er zijn Windows laptops met aanraakscherm, en grote aanraakschermen met ingebouwde PC.

15 augustus 2018 om 17:30.
Willem-B zegt:

Hier nog een artikel over Chromebooks: Chromebooks.
Helaas is er geen recente vergelijking van de Consumentenbond.

15 augustus 2018 om 18:34.
BenW zegt:

Mag ik eens vragen welk genealogieprogramma u gebruikt? Op basis daarvan is het wat beter mogelijk u gericht antwoord te geven.

15 augustus 2018 om 19:28.
helpmij zegt:

Bedankt voor de snelle antwoorden op mijn vraag

. Ik wist niet dat het zo ingewikkeld zou zijn. Vooral de het verhaal over de apps verbaasde mij. Voor mijn stamboom gebruik ik de app van senior web. Meer apps heb ik niet nodig. Blijft het dan toch nog zo ingewikkeld?
Gé.
 

15 augustus 2018 om 19:36.
BenW zegt:

Eerlijk gezegd zegt mij de stamboom app van Seniorweb niets. Ik vind daar wel iets over terug in de vorm van een Powerpoint, maar dat terzijde.
In feite zou m.i. de vraag omgedraaid moeten worden. Zoiets als "ik wil een stamboom maken, maar welk programma en welk apparaat zou ik daarvoor het best kunnen gebruiken".
Een Chromebook is eigenlijk alleen interessant wanneer je nagenoeg alles in de browser en de Cloud doet, inbegrepen het gebruik van de Google apps. Kan op zich prima, bijvoorbeeld met de MyHeritage of Geneanet site, maar daar zit een (behoorlijk) prijskaartje aan vast.
Ditzelfde is ook te bereiken met de eerder genoemde Asus Transformerbook, Microsoft Surface en Lenovo Yoga 2-in-1 apparaten. Het prijsverschil met de Chromebook is wel aanzienlijk, maar dan heb je wel een veel beter apparaat die op meerdere manieren en voor meerdere doeleinden is te gebruiken. Daarnaast is er dan een groter keuzeaanbod van genealogieprogramma's mogelijk, bijvoorbeeld Aldfear.

15 augustus 2018 om 19:56.
helpmij zegt:

Sorry sorry ik was helemaal fout, ik gebruik de app van My Heritage, dus dit misverstand is nu uit de weg geruimd hoop ik.
Gé.

15 augustus 2018 om 21:11.
BenW zegt:

Geeft niet, de keus wordt nu wat eenvoudiger. Het grote voordeel van MyHeritage is dat deze over een programma voor de PC beschikt. Dit programma is uitstekend om de stamboom te bewerken en het synchroniseert vloeiend met website. De keus is dus nu een Windows laptop of 2 in 1 tablet/notebook. De overweging is hoe groot het beeldscherm moet/mag zijn, want daar gaat het tenslotte om. In uw geval zou ik hier voor een 2 in 1 kiezen. Daarmee combineert u het voordeel van een laptop en het gebruiksgemak van een tablet.

15 augustus 2018 om 21:30.
BenW zegt:

Als ik u eentje mag aanraden, dan zou het deze zijn. Mooi apparaat, mooie prijs.

15 augustus 2018 om 21:41.
DirkB zegt:

@Helpmij Er wordt in de adviezen uitgegaan van een aanraakscherm.
Die heb je ook met een groot 23 inch scherm, bijvoorbeeld deze computer.
Maar …. is een computer met aanraakscherm eigenlijk wel de wens? Het is wel erg fijn hoor (ik heb een Surface Pro) maar het heeft ook zijn prijs.

15 augustus 2018 om 21:56.
helpmij zegt:

Hartelijk dank voor alle goede adviezen,ik ben nu heel wat wijzer geworden.
Ik denk dat ik er wel uit zal komen.
Gé.

15 augustus 2018 om 22:01.
Willem-B zegt:

We zijn natuurlijk wel benieuwd wat je keuze uiteindelijk is geworden en wat de doorslag gaf.
Ik denk dat de eerste populariteit van het Chromebook al weer voorbij is en dat het nog maar de vraag is of dit platform blijft bestaan.

15 augustus 2018 om 22:14.
fred612 zegt:

Wat is het probleem van ''te klein'', kan het tablet beeld niet op een groot smart TV scherm worden getoont?
My heritage is gratis onder de 200 personen volgens mij.
Ik snap niet wat de noodzaak van een nieuw email adres is om bestanden en programma's gescheiden te houden ???

16 augustus 2018 om 10:19.
BenW zegt:

@fred612; 'te klein' is inderdaad subjectief, maar ik kan mij goed voorstellen dat helpmij graag meer generaties in één beeld wil zien. Zelf heb ik een stamboom op MyHeritage met ca. 1000 namen en dan is meer beeld wel prettig.
Het al dan niet hiervoor aanmaken van een apart e-mailadres is een persoonlijke keus. Het kan, dus waarom niet. Ik begrijp die redenatie hiervoor volkomen. Onlangs is de MyHeritage klantendatabase gehackt waardoor duizenden gegevens op straat kwamen te liggen. Dus, zeker niet onverstandig.

16 augustus 2018 om 10:49.
helpmij zegt:

fred612
Ik heb geen smart TV. Inderdaad, 200 personen is gratis,maar ik heb er ongeveer
3000. Dus is een groot scherm wel handig.
Ben Wuring begrijpt dat.
W.G.Beekhuis, ik zal melden wat ik gekocht heb. ( Dat kan nog wel even duren).

16 augustus 2018 om 11:09.
fred612 zegt:

Mijn telefoon beeld 14 cm kan ook op de monitor en beeldbuis van ca 40cm en wifi op smart tv van 120cm.
Ben wat was het feitelijke nadeel ook al weer dat je OOK van myheritage weet dat je gehackt bent en van anderen nog niet?

16 augustus 2018 om 11:23.
BenW zegt:

@fred612; ik weet niet wat je precies met je vraag bedoelt. Misschien dat je dat nog even wilt uitleggen? Hoe dan ook, berichtgeving hieromtrent is bijvoorbeeld hier te vinden. Het is niet zo dat nou direct jouw account hierdoor beschikbaar is gekomen, maar het wijzigen van het wachtwoord wordt aangeraden.

16 augustus 2018 om 11:35.
fred612 zegt:

De vraagsteller denkt en suggereert dat een nieuw email adres zaken, programma's en bv sites die al goed gescheiden zijn beter = veiliger? of bruikbaarder maakt, dat lijkt mij doendenken.

16 augustus 2018 om 11:49.
Willem-B zegt:

@fred612; Ik kan mij voorstellen dat als je met (onbekende) verwanten wilt gaan corresponderen via e-mail, dat je daar dan liever een afzonderlijk mailadres voor wilt gebruiken. Zo houd je je "gewone" mailadres schoon van deze berichten.
Wat veiligheid betreft, de hack van My Heritage heeft aangetoond dat je gegevens daar niet veilig waren. Dan zou het prettig zijn als je daar een e-mailadres kunt vernieuwen.
Maar volgens mij dwalen we af van de vraag, die ging over een andere PC/tablet.

16 augustus 2018 om 12:11.
fred612 zegt:

Veel meer adressen worden doorverkocht en getrackt, wat je niet weet of deert
Voor iedere groep/persoon een nieuw email adres is vreemd.
De reden van het plan van de vraagsteller is volgens mij een eigen aanname

16 augustus 2018 om 12:40.
Willem-B zegt:

Wat ook vreemd is dat op veel internetsites het verplicht is om je e-mailadres als gebruikersnaam op te geven. Ik geef toch de voorkeur aan een vrij te kiezen gebruikersnaam.
Ik denk ook dat de vraagsteller dit niet in gedachten had maar toch is het wel een wijze gedachte.
Als ik het kon overdoen zou ik ook meer verschillende mailadressen kiezen voor websites, omdat mijn mailadres volgens HaveIBeenPwned.com in verschillende hacks zijn gestolen met wachtwoorden in leesbare vorm (o.a. Adobe/Linkedin/LastFM). Daarom krijg ik nu redelijk veel spam.

16 augustus 2018 om 12:58.
fred612 zegt:

Nogmaals wat is het bewijs van ''gehackt'' en spam??
Ik ben ook meermaals gehack, volgens zeggen, maar heb geen spam of andere merkbare nadelen van de hack naar ik weet.
Gratis mailen kost privacy voor reclame.
Dit soort sites lokt met gemak van mail adres = gebruikers naam maar dat moest niet.

16 augustus 2018 om 14:29.
BenW zegt:

@fred612; wanneer je meer wilt weten over de mogelijke gevolgen van een hack, de oorzaak en achterliggende redenen van spam en meer van dergelijke vraagtekens, dan lijkt het mij zinvol om hier een nieuw topic van te maken. Daar ga ik met alle plezier proberen je vragen te beantwoorden. De discussie hier gaat nu volledig buiten de beantwoording van de oorspronkelijke vraag.

16 augustus 2018 om 14:43.
fred612 zegt:

Nee Ben, ik heb hacks niet ingebracht en geloof er niet erg in.
Ik denk dat helpmij geholpen is om te plannen

16 augustus 2018 om 15:36.
Truus zegt:

Beste mensen, graag een onderwerp per topic , hier was de vraag welke laptop.....
en daarop was het antwoord :
"Hartelijk dank voor alle goede adviezen,ik ben nu heel wat wijzer geworden.
Ik denk dat ik er wel uit zal komen.
Gé."

16 augustus 2018 om 21:58.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club