Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
simkaart met tel nummers
Geplaatst op 18 augustus 2018 om 11:41 door asteri

Hoi allemaal,
omdat de simkaart niet naar behoren zijn werk deed, heeft Vodafone er een nieuwe sim ingezet. Echter al mijn telefoon nummers stonden erop , die ben ik dus nu kwijt.
Is er een mogelijkheid om een lijst met mijn contacten op de pc te zetten of uit te printen , nu moest ik een boel speurwerk verrichten om alles weer op mijn telefoon te krijgen.
Dank voor jullie hulp
asteri

4 reacties
DirkB zegt:

Wat voor apparaat betreft het?
Bij een smartphone kun je de contacten via gmail met de computer synchroniseren, je hebt er dan geen omkijken naar, er is geen afhankelijkheid met de SIM kaart, en backup is geregeld.
Op een GSM kun je ervoor kiezen om de contacten (mede) in de telefoon te zetten. Ik weet niet of een backup de computer mogelijk is.

18 augustus 2018 om 11:53.
asteri zegt:
Mijn toestel is een Samsung Mini, ik heb gmail, de email contacten , adressen waren er nog wel, maar niet de telefoon nummers.
Is het mogelijk om de telefoon nummers en op de telefoon te zetten en ook op de simkaart? Zodat ik wat er ook gebeurt met de telefoon breuk of crash ook de simkaart nog heb met de nummers?
18 augustus 2018 om 11:56.
BenW zegt:

De beste methode is, net wat Dirk aangeeft, de contacten, inclusief alle relevante gegevens zoals telefoonnummers opslaan bij Google Contacten. Deze zijn gekoppeld aan het Gmail account. Uw telefoon is een Android telefoon, dus het meest optimaal werkend met een Google account (Gmail). De truc is dus nu om alle relevante gegevens in Google contacten te bewerken en op te slaan. Op zo'n manier hoeft u nooit meer bang te zijn voor het verliezen van gegevens, ook niet als de telefoon zou crashen of de simkaart kapot zou gaan. Het enige wat u in dat geval doet is de nieuwe telefoon of simkaart weer verbinden met het Google account en alles wordt automatisch hersteld. Opslaan op de simkaart is sowieso geen goede keuze. U heeft het nadeel daarvan inmiddels ondervonden.

18 augustus 2018 om 13:27.
asteri zegt:

Dank je wel!! Het leuke is, dat ik daar helemaal niet heb gekeken , en inderdaad staan alle tel. nummers daar gewoon. Had ik me een boel werk kunnen besparen!!!
Weer wat geleerd.
Fijn weekend
asteri

18 augustus 2018 om 15:13.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club