Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Tablet defragmenteren?
Geplaatst op 27 augustus 2018 om 21:13 door Trebla

Mijn partner heeft sedert enige tijd een tablet waarmee ze redelijk veel op het internet zit en er mee bankiert. Mijn vraag, moet dat ding ooit worden schoongemaakt, zit er überhaupt een hard schijfje in en hoeft defragmenteren ook niet te gebeuren?

3 reacties
BenW zegt:

Schoonmaken hoeft pas wanneer je merkt dat het toestel in gebruik merkbaar langzamer wordt. In principe is dat niet nodig. Zowel iOS als Android houdt het systeem behoorlijk schoon. Wel kunnen er eventueel nog restanten van verwijderde apps blijven hangen, maar daar heb je normaliter geen last van. In de diverse stores vind je legio varianten van allerlei schoonmaakapps. Het kan helpen, maar meestal zie je eerder problemen ontstaan dan dat het echt wat oplevert. Het zijn vooral ook batterijslurpers.
In een smartphone/tablet zit overigens een flashgeheugen, vergelijkbaar met een USB-stick.

27 augustus 2018 om 21:30.
DirkB zegt:

Dus defragmenteren is niet van toepassing maar wissen van de geschiedenis van de webbrowser en van de cache kan een beetje helpen.
Laat vooral niet teveel apps openstaan. Ik sluit ze voortdurend. Openstaande apps:
De tablet heeft 3 knoppen: in het midden de thuisknop, rechts de terugknop, en links de knop om de openstaande apps te zien en ze alle te sluiten. Links en rechts zijn soms verwisseld, afhankelijk van de tablet.

27 augustus 2018 om 21:37.
Trebla zegt:

Bedankt lui, ik weet genoeg.

27 augustus 2018 om 22:08.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club