Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
pictogram van google maps op mobiel
Geplaatst op 25 september 2018 om 14:28 door Annelise H

Goedemiddag,
Ik heb het pictogram van google maps van mijn huawei p9 light verwijderd en kan die niet meer terugkrijgen. Als ik dat probeer via de Play Store, krijg ik wel de mogelijkheid om te openen, maar ik dacht dat ik opnieuw kon installeren, zie de bijlage. Kennelijk staat google maps nog wel op mijn mobiel.
Hoe nu verder?

9 reacties
RoyBosman zegt:

Bij mijn toestel gaat het als volgt:
In het midden onderaan staat een rondje (in dat zwarte balkje op uw afbeelding)
Als ik die vasthou en helemaal naar boven schuif, krijg je een overzicht van alle geinstalleerde apps. Als je vervolgens je vinger op het icoontje houdt, kun je die verplaatsen naar het startscherm

25 september 2018 om 16:12.
DirkB zegt:

Toelichting: de app is wel uit het startscherm van de smartphone verwijderd, maar niet uit de lijst met apps op de smartphone.
De lijst met apps wordt gevonden door óf het startscherm omhoog te trekken (niet vanaf het rondje, het werkt vanuit elke plek in een startscherm), óf door een blok met daarin blokjes te openen. Dit kan per toestel verschillen.
Als je de app hebt gevonden, dan vasthouden/verplaatsen zoals Bosjesman al zegt.

25 september 2018 om 17:04.
Annelise H zegt:

Ik kan alleen het pictogram vinden als ik maps geopend heb, zie mijn plaatje. Dan staat het pictogram bij de laatst gebruikte 4. Maar dat kan ik niet verschuiven.
Verder kan ik nergens een afbeelding vinden, ik zie alleen een lijst met apps via instellingen, maar dat kan ik niet verschuiven. Ook zie ik daar niets bij van het plaatsen van een pictogram.
Als ik het rondje onderaan de balk vast hou, kom ik in Googleterecht.

25 september 2018 om 17:12.
DirkB zegt:
Ik denk dat je mijn opmerking van 17:04 uur nog niet hebt gezien.
Je behoeft niet in de Playstore te kijken (dat is je plaatje, je kijkt daar in de appwinkel op internet). De app staat nog in de applijst op het toestel.
Verder: de applijst kan meerdere pagina's beslaan. Dat is de zien aan puntjes onderin het scherm met de applijst. Trek het schetm eens opzij ....

Uitleg: een startscherm is een door jezelf ingericht scherm op de smartphone. Je kunt hier icons plaatsen naar de apps die in de applijst staan, en die staat ook op de smartphone.
De winkel (Playstore) houdt netjes bij van welke apps je eigenaar bent en welke op het toestel staan in de applijst. Koop je een andere Androidsmartphone of -tablet, dan blijf je eigenaar van de apps dus je kunt ze hergebruiken. Mits je dezelfde Android-/Googleaccount gebruikt.
25 september 2018 om 17:16.
Annelise H zegt:

Ik heb alle twee de berichten gezien, maar kan met schuiven over mijn scherm alleen de laatste 4 gebruikte pictogrammen zien. Verder zie ik het nergens op mijn schermen. Met zoeken naar... komt het pictogram ook.

25 september 2018 om 17:22.
DirkB zegt:

Kun je een schermfoto maken? Dan is duidelijker wat je ziet.
Schermfoto maken (bij mij): tegelijk indrukken en vasthouden totdat je een klikje hoort: de knop volume omlaag + uitknop.
Daarna als bijlage bij het antwoord voegen.

25 september 2018 om 17:31.
Annelise H zegt:

Ik heb hem weer, staat in het blok Google, en ik heb hem weer op z'n plaats gezet, allemaat bedankt!

25 september 2018 om 17:40.
Annelise H zegt:
Het is gek, maar in dat blokje stond het eerst niet, en na het verschuiven uit het blok, staak op de lege plaats nu iets anders. Kennelijk wordt het google blok onderhouden!
25 september 2018 om 17:45.
DirkB zegt:

Mooi dat het is gelukt.
Toelichting:
Het kan zijn dat er in het googleblok (een verzamelmap) meer apps stonden dan je in 1ste instantie ziet.
Bij mij kunnen er 16 apps in een verzamelmap. Zijn het er meer, dan zie je puntjes onder de map (zie plaatje) en kun je dus bladeren.

PS: mappen zijn mogelijk zowel in een startscherm als in de applijst.

25 september 2018 om 18:16.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club