Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
google account op S7
Geplaatst op 13 oktober 2018 om 08:15 door gupje

Ik heb een S7 gekocht en nu zie ik dat ik een Google account moet aanmaken om te whatsappen. Ik hoor zoveel over privacy en 'lekken', dat ik niet meer weet wat ik veilig kan doen en wat beter niet. Kan ik dat Google account veilig aanmaken?
Weet iemand hoe dat zit?

3 reacties
BenW zegt:
U moet dit een beetje anders zien. Om WhatsApp te gebruiken heeft u strikt genomen geen Google account nodig. U heeft wél een Google account nodig om de app WhatsApp te kunnen downloaden uit de Play Store, de 'app-winkel' van Google.
U heeft nu een S7, een Android smartphone. Android is van Google en een Android smartphone is eigenlijk alleen nuttig wanneer je daar naar eigen keuze apps op kunt installeren. Dus om zowel veiligheidsredenen (het bijhouden van de (besturings)software van de smartphone) en t.a.v. praktisch gebruik (apps kunnen downloaden uit de Play Store) is het wenselijk om een Google account aan te maken. En ja, dit is veilig. Gebruik wel een goed wachtwoord!
13 oktober 2018 om 08:56.
Groetend zegt:

(ik zie achteraf dat Ben ook reageerde)
Die google account (een gmail-mailadres) moet er zijn of komen. Dit is 100% normaal, je kunt niet zonder bij een Android apparaat.
Dit is noodzakelijk om de S7 persoonlijk te maken, en vergelijkbaar met het microsoftaccount.
Deze Android-/Samsung account wordt o.a. gebruikt voor de toegang tot de Playstore, oftewel de winkel waaruit je apps kunt halen zoals Whatsapp. De winkel vraagt om betaalgegevens in te brengen maar dat kun je overslaan, whatsapp is gratis.
Het gmail account wordt ook gebruikt om een backup van o.a. foto's te maken, zet dat aan.
Bij installeren vraagt Whatsapp of het een backup mag maken (m.b.v. het gmail account). Geef toestemming, dan heb je nog iets als het toestel defect raakt of als er een ander toestel komt.
Whatsapp vraagt ook andere toestemmingen, dat is OK.
O.a. maakt het gebruik van de contacten die zijn te zien via de app Personen.
Succes met deze smartphone!

13 oktober 2018 om 09:07.
gupje zegt:

Beste Ben en Dirk. Het is gelukt. En wat ik vooral zo fijn vind is de uitgebreide uitleg van jullie erbij. Nu snap ik wat ik doe. Nogmaals hartelijke bedankt.

13 oktober 2018 om 12:03.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club