Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Advies bij aanschaf van nieuwe tablet
Geplaatst op 20 oktober 2018 om 20:08 door vermaat@up

Hallo Allemaal,
Mag ik jullie om advies vragen? Voor een dame in mijn kennissenkring wil ik graag advies vragen omdat zij een tablet wil aanschaffen. Helaas is haar gezondheid de afgelopen jaren nogal achteruitgegaan en zij kan daardoor niet zoveel meer zelf. Het wordt moeilijker voor haar om "bezig" te zijn en afleiding te vinden. Ik wil haar nu graag helpen met het aanschaffen van een tablet. Ik heb hier op seniorweb al gelezen over de Compaan-tablet, maar ik weet eigenlijk niet zeker of dat nu de beste keus is in dit geval. Zijn er merken juist wel of juist niet aan te raden? en moet ik nog op dingen letten bij aanschaf van een tablet? Kunnen jullie mij helpen? Alvast heel hartelijk dank voor het lezen van mijn vraag en voor jullie hulp! hartelijke groet, Rianne

7 reacties
BenW zegt:

Het hangt er even vanaf hoe digitaal vaardig zij is of nog kan zijn.
Anders gezegd, als deze dame voorheen goed om kon gaan met de computer / tablet, zal de beeldpresentatie en het gebruik van de Compaan-tablet enigszins 'kinderlijk' over komen.
Van de andere kant (ik ben bekend met een aantal merken senioren computers / tablets) is de Compaan-tablet wel de meest gebruiksvriendelijke oplossing en het meest toegesneden op de m.n. oudere senioren. Ik zou dan wel voor de Compaan Connect variant kiezen. Dit ook wanneer mantelzorg een overweging is/wordt.

20 oktober 2018 om 20:28.
Groetend zegt:

Met de Compaan hebben we ervaring in Westerveld. De standaard Compaan is voor mensen zonder digitale kennis, met de Connect kun je al iets meer. In beide gevallen ben je verbonden met familie/mantelzorger en dat is voor mensen die wegens hun gezondheid en/of leeftijd dreigen te vereenzamen een succes omdat zij in contact blijven met de wereld.
De Compaan is eigenlijk een gewone (Samsung) tablet, maar dan met eenvoudige en grote knoppen en een eigen user interface. Je kunt er niet hetzelfde mee als met een standaard tablet, de mogelijkheden zijn afgeschermd en beperkt waardoor de niet-digitale gebruiker er gemakkelijk en snel mee leert omgaan. Je kunt vooraf ingestelde websites bereiken, boodschappen bestellen, beeldbellen, terugbelverzoeken indienen, foto's en berichten bekijken die de naasten erop zetten, en ook andere websites bekijken.
Mailen zit er niet in.
De niet-digitaal vaardige raakt er snel in thuis.
Je hebt te maken met eenmalige aanschaf + maandabonnement voor de service eromheen + internetkosten.
Compaan is een bedrijf.
Er is geen alternatief voor dit concept.

De Compaan is dus niet een gewone tablet. Dat is voor de niet-digitale de kracht, en voor de digitaal vaardige de zwakte.

Mijn kritische mening over Compaan:
Het is een goed concept dat wel nog wat breder mag worden uitgewerkt met integratie tussen gebruiker, familie/mantelzorger/maatje, welzijn, en zorg.
Ik heb daar recent met de ontwerper over gesproken.
Het is nu de bedoeling om het concept verder te ontwikkelen voor gebruikers in de gemeente waar ik woon.

20 oktober 2018 om 20:58.
vermaat@up zegt:

Beste heer Boom en heer Wuring,
Wat fijn dat u allebei zo snel reageert op mijn vraag. U geeft allebei waardevolle informatie waar ik heel blij mee ben! Ik ga dit met haar bespreken. Heel hartelijk dank! Hartelijke groet, Rianne Vermaat

20 oktober 2018 om 21:18.
Groetend zegt:

Als zij toevallig in Westerveld woont: in Vledder heb ik een demo-Compaan staan. Bij interesse: mail mij even.

20 oktober 2018 om 21:22.
vermaat@up zegt:
Helaas lukt dat niet, ze woont te ver weg en afstanden zijn een probleem geworden voor haar. Niettemin, dank u wel voor het aanbod!
20 oktober 2018 om 21:25.
Truus zegt:
Misschien is er een demo mogelijk bij u in de buurt: Demo locaties
22 oktober 2018 om 10:01.
vermaat@up zegt:

Beste Truus, dank je wel!
Het goede bericht is dat de dame voor wie ik de vraag gesteld heb, al een keuze heeft gemaakt. We hebben jullie informatie uitgebreid doorgenomen. Zij kiest toch voor een tablet met meer mogelijkheden en over een paar dagen gaat zij samen met haar dochter een Samsung tablet kopen. Zij en haar dochter hebben gevraagd of ik jullie hartelijk wil bedanken voor jullie snelle en heel duidelijke uitleg! Bij deze breng ik dit graag aan jullie over! Het zou me niet verbazen als ze ook lid wordt van Seniorweb.nl. Hartelijke groet, Rianne

22 oktober 2018 om 16:23.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club