Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Locatie tijdens zoeken
Geplaatst op 22 oktober 2018 om 22:58 door DirkB

Op mijn Galaxy S8 staat de locatie aan.
Onder andere is dat nodig om via een Google service mijn smartphone terug te vinden als deze zoek zou raken. Daarnaast voor weerberichten enzo, de locatie is per app aan/uit te zetten.
Maar ..... als ik in het buitenland ben en ga zoeken m.b.v. Google (een widget), dan weet dit waar ik ben en dat beïnvloedt de zoekresultaten, wat ik ongewenst vindt.
Weet iemand wat je moet uitzetten om geen locatieafhankelijke zoekresultaten te krijgen en toch de zoekfunctie te behouden?

6 reacties
BenW zegt:

Dit is niet mogelijk. De Google locatieservice werkt op basis van de plaatsbepalingsfactoren GPS locatie, 3G/4G netwerklocatie en/of IP-adres. Wanneer je deze uitschakelt, schakel je ook o.a. de 'Vind mijn telefoon' mogelijkheid uit en zijn alle andere zoekresultaten onnauwkeurig. Lijkt me niet wenselijk. Bovendien, ook al schakel je alle voorzieningen uit, dan nog gaat het proberen op basis van IP-adres en netwerklocatie je locatie te bepalen.

Het is wel mogelijk om locatiegebaseerde resultaten te zien. Stel dat je in Frankrijk zit en je wilt de theatervoorstellingen zien in Leeuwarden, typ je 'Theatervoorstellingen Leeuwarden' in. Je krijgt de resultaten in en rondom Leeuwarden. Vul je alleen 'Theatervoorstellingen' in, dan krijg je de resultaten in jouw directe omgeving.

22 oktober 2018 om 23:40.
HenkW zegt:

Als je dan gaat zoeken via Startpage.com dan krijgt Google toch niets te zien van je (geen IP-adres)??

22 oktober 2018 om 23:51.
BenW zegt:

@HenkW; bij StartPage werkt dit alleen wanneer je de gevonden resultaten opent via het linkje 'Proxy'. Dit werkt als een soort VPN.
Overigens, dit kan ook een 'oplossing' zijn t.a.v. de vraag van Dirk. Gebruik een VPN en verbind met een VPN server in de buurt van de gewenste zoeklocatie.

23 oktober 2018 om 00:00.
DirkB zegt:

Ben, dat zou jammer zijn maar het verbaast mij niet.
HenkW, het gaat mij niet om privacy maar om gemak. Als startpage in alle landen eenzelfde resultaat geeft en bijv. in Frankrijk niet ook Franse resultaten geeft, dan is het een optie. Jammer dat de betr. widget geen muziek kan herkennen.

23 oktober 2018 om 00:09.
BenW zegt:

Dirk, dit begrijp ik even niet. Welke widget van Google is dat dan? Niet de standaard zoekbalk van Google? Die vindt perfect muzieknummers.

23 oktober 2018 om 00:15.
DirkB zegt:
Wat ik bedoel is dat bij de widget van Startpage en anderen het herkennen van muziek ontbreekt. Dat gebruik ik echter geregeld, en dan is de afweging snel gemaakt.
23 oktober 2018 om 00:38.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club