Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
WiFi-tracking (staat ook bij Veiligheid)
Geplaatst op 13 februari 2014 om 16:12 door Jan.Koll
Dat je niet al te slim hoeft te zijn om minister te worden weet ik al heel lang, maar de heer Kamp bakt het wel heel bruin, zoals in dit SW-artikel wordt beschreven.

Er zijn, en dat merkte ik al eens eerder op, een paar maatregelen die je zelf kunt nemen maar om nou de hele telefoon uit te zetten is natuurlijk lariekoek (tenzij je een crimineel bent die door niemand gevolgd wil worden, want b.v. de politie kan redelijk nauwkeurig nagaan – d.w.z. binnen enige tientallen meters – waar je was aan de hand van de signalen die je mobiele telefoon uitzend om een zend/ontvangmast te zoeken, maar dat is hier niet aan de orde). Hier gaat het er om dat winkeliers of anderen, die het niet aangaat waar je bent, je traceren en wellicht zelfs actie ondernemen om je lastig te vallen, zij zullen dat adviseren noemen met als doel je te verkopen waar je wat langer naar keek.

WiFi-tracking sta je zelf toe (evenals Bluetooth-tracking en internet-tracking) als je die opties maar ongebreideld aan laat staan. Gulden regel is: zet uit wat je niet nodig hebt.... maar om nou je hele telefoon uit te doen is wel wat vel van het goede, dat is alles.

Jan
Er zijn nog geen reacties geplaatst

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club