Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Synchroniseren
Geplaatst op 15 maart 2019 om 15:31 door jaimita

Een tijd terug kon ik een afspraak maken op mijn smartfone agenda (samsung) en dan kwam de afspraak automatisch in mijn google agenda, maar dat zie ik nu niet meer. Synchroniseren staat aan, volgens mij

6 reacties
jaimita zegt:

Ik bedoel mijn Google agenda op mijn PC.

15 maart 2019 om 15:32.
DirkB zegt:

Het zou moeten werken maar het synchroniseren kan even duren, afhankelijk van de tijdsduur dat gmail op de smartphone en op de PC wordt ververst. Verder moet synchroniseren van de gmailagenda zijn aangevinkt.
Gmail op de smartphone synchroniseert met de website Google en de PC synchroniseert met de website Google, zo komt het bij elkaar.
Bij twijfel of het werkt:
- Breng op de smartphone een agendawijziging aan en check d.m.v. inloggen op de website of deze op Google terechtkomt. Dit kan even duren.
- Breng op de PC een agendawijziging aan en check d.m.v. inloggen op de website of deze op Google terecht komt. Dit kan even duren.
Door deze twee testjes is te achterhalen waar het misgaat.

Vraagje: hoe wordt gmail gebruikt? Via een app/mailprogramma of via de webbrowser?

15 maart 2019 om 16:07.
Zegert zegt:

Controleer op de Samsung bij het invoeren van een afspraak waar deze wordt opgeslagen.
Waarschijnlijk ergens bovenaan een nieuwe afspraak kan die keuze gemaakt worden.
Mogelijk komen ze niet meer op het @gmail.com account en dan synchroniseren ze ook niet.

Voor eventueel 'verkeerd' ingevoerde afspraken kan met de App aCalendar via Bewerken van de afspraak het account gewijzigd worden - lukt niet in de Google agenda (en lukt ook niet voor Contacten).

15 maart 2019 om 19:34.
jaimita zegt:

Synchroniseren lukt nog niet.Weet niet wat bedoelt word met "Hoe woordt gmail gebruikt". Hoe kan ik zien waar de afspraak wordt opgeslagen. Is mij allemaal erg duister

15 maart 2019 om 23:52.
jaimita zegt:

Ben nog even bezig geweest met synchroniseren. Heb op Google gekeken maar als ik zie wat voor problemen er zijn dan denk ik niet dat ik het snel op zal lossen. Er worden zoveel oplossingen aangedragen (Die niet werken) dat ik de pijp maar aan maarten geef. Mischien als iemand alsnog een goede hint heeft?

16 maart 2019 om 14:08.
jaimita zegt:

Heb bij Play store gekeken en een nder e agenda gevonden en die geinstalleerd en werkt prima (Google agenda) Nu wil ik de oude agenda verwijderen maar dat lukt niet. Ieman d een idee Staat niet in de lijst geinstalleerd.

17 maart 2019 om 16:54.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club