Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Stocard
Geplaatst op 6 mei 2019 om 12:27 door cnhvandijck

Voor onze aanstaande vakantie ontvingen wij via e-mail en via een bericht op mijn telefoon de instapkaarten voor de heen en terugreis. Instapkaarten voor mij en instapkaarten voor mijn vrouw.
Op de een of andere manier vond ik de instapkaarten terug op mijn telefoon onder de app Stocard , het programma waar ik al mijn klantenkaarten ( met de streepjescodes ) terugvind.
De instapkaarten hebben geen streepjescodes , maar van die vierkante "blokjes"codes. ( ik weet de naam hier niet van ...)
Nu wilde mijn vrouw graag haar instapkaarten ook op haar eigen telefoon hebben , maar vanuit "mijn" stocardscherm kan ik ze niet "delen".
Mijn vraag is of het mogelijk is om de betreffende instapkaarten over te zetten.
Voor de goede informatie : Mijn vrouw heeft geen stocard app op haar telefoon en ik vraag me af of dit wel nodig is. Beiden hebben we een MOTOROLA Smartphone. Ik heb de Moto G6 . Mijn vrouw heeft de MOTOROLA G5.
Ik wacht graag reacties af.

3 reacties
Groetend zegt:
Stocard is een goede app.
Via de app kun je een z.g. Stocard account (= een mailadres + wachtwoord) maken waarmee je inlogt bij Stocard (dus de cloud). De appgegevens worden dan tevens bij Stocard bewaard en dat is meteen de backup.
Zet vervolgens ook op de andere smartphone de app Stocard en log daar met dezelfde Stocard account in. Je ziet dan op beide toestellen dezelfde gegevens.
Hoe weet ik dit:
Als je in de Stocardapp de instellingen selecteert (wieltje rechts bovenin) en kiest voor Account, dan kun je een account maken en uitleg lezen ('Over accounts' - Engelstalig).
Ik zie dat je zowel met een eigen Stocard account kunt inloggen als met de account van een ander. Dat is een mooie functie.

Een andere manier is: de e-mail met de QR-code doorsturen naar de andere smartphone.

PS de 'blokjescode' heet QR-code.
Dit is een verbeterde streepjescode en er staan teksten en cijfers in. Er bestaan apps om QR-codes te lezen en zelf te maken.
6 mei 2019 om 13:38.
cnhvandijck zegt:

Hallo Dirk.
dank voor je snelle reactie.
Ik heb gedaan wat je adviseerde en het werkt prima.
Bedankt.
Wat mij betreft topic gesloten.
Met.vr.gr.

6 mei 2019 om 15:27.
Groetend zegt:

Dank voor je terugkoppeling, succes met de app (ik heb hem meteen ook geïnstalleerd, in het verleden ontbrak de cloudkoppeling en was je alles kwijt als je de app verwijderde en opnieuw installeerde, hierdoor was ik ermee gestopt).

6 mei 2019 om 17:16.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club