Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Samsung telefoon, welke??
Geplaatst op 6 juli 2019 om 19:04 door asteri

Beste allemaal,
Ik ben aan een nieuwe telefoon toe, maar zie door het bos de bomen niet meer. Ik blijf bij Samsung zoals ook mijn tablet is, maar welke??
Mijn zoon raadde de S7 aan, daar ben ik vandaag voor op pad geweest. De verkoper maakte mij er op attent dat dit toestel uit 2016 is, en dus waarschijnlijk binnen een jaar of zo geen updates meer zou krijgen.
Hij gaf als alternatief de A 40 of de A 50. Ik heb van beide reviews gelezen, en men schijn ter erg tevreden over te zijn. Goede telefoon voor mooie prijs.
Of is een S8 aan te raden?? Ik ben een huis/tuin keuken gebruiker. Whatsapp - bellen - foto's - een spelletje - GPS bij autorijden.
Wat maakt het verschil er zijn hele dure , zijn die dan ook echt beter?
Graag jullie ervaring, c.q. advies............
fijne avond
asteri
 

11 reacties
Zegert zegt:

Wacht rustig nog wat meer reacties af en ga niet alleen op mijn input af.

Vaak is een duurder toestel voorzien van een betere camera, mogelijk een snellere processor, meer opslag en een accu met wat meer capaciteit.

De kunst is om voor uzelf de afweging te maken wat belangrijk is.

Die A40 en A50 zijn waarschijnlijk geen slechte toestellen maar hebben wellicht wat minder werkgeheugen, minder interne opslag.

Via deze link een vergelijking van de A40 en de A50 (Coolblue gekozen vanwege de vergelijk optie - is geen koopadvies).

6 juli 2019 om 19:27.
asteri zegt:

Hoi Zegert,
ik heb de vergelijking bekeken, al zeggen de technische info my niet zoveel. 64 GBlijkt mij heel veel, de Samsung S5 mi idie ik nu heb heedft 16 GB, ik heb er wel een SDkaartje in voor de foto's. Wat vindt je ervan dat de S7 misschien geen software updates zou kunnen ,rijgen, omdat het een toestel uit 2016 is ? Is dit een aannemelijke uitspraak ? Zonen waren erg positief ovef de s7, maar als nu over een korte tijd geen updates meer krijg, dan zit ik.
dank voor het meedenken
astdri

6 juli 2019 om 19:46.
Zegert zegt:

De kans is inderdaad groot dat de S7 geen updates meer krijgt.
Hoe lang er voor de A40/A50 updates komen kan ik niet inschatten.

Voor zolang mogelijk updates krijgen is een toestel met Android One de beste keuze - deze krijgen, volgens de gegevens, minimaal 2 systeem upgrades en de nodige beveiligingsupdates.
O.a. Nokia zou aan deze voorwaarden voldoen - ik ken geen Samsung toestellen die hieronder vallen.

6 juli 2019 om 20:03.
BenW zegt:

Updates voor het besturingssysteem is niet perse een showstopper. Meer relevant is wanneer en welke beveiligingsupdates worden ontvangen.
Eerst even over de update van het besturingssysteem. Het maakt in principe niet zoveel uit of je Android 8 of Android 9 hebt. De verschillen zitten voornamelijk in extra functionaliteiten en grafische presentatie.

Vanuit het oogpunt van veiligheid én de meest zuivere vorm van het besturingssysteem is Android One aan te raden. De meest zuivere vorm van Android wordt door Google gepresenteerd met de Google Pixel smartphones. Andere fabrikanten, waaronder Nokia, krijgen de laatste Android versies én beveiligingsupdates rechtstreeks van Google. Ofwel, deze door Google goedgekeurde smartphones behoren tot een selecte groep, het Android One programma. Android One garandeert voor tenminste 2 jaar de meest recente Android versie en 3 jaar de meest recente beveiligingsupdate.

Zelf ben ik een groot voorstander van dit programma, heb zelf ook zo'n toestel, een Nokia, en het bevalt uitstekend! Het is dus niet zo dat omdat u een tablet van Samsung hebt u min of meer 'verplicht' bent om ook een smartphone van Samsung te nemen. Natuurlijk kan het zijn dat u gewend bent aan de grafische schil van Samsung, maar ik garandeer u, met de pure Android versie is alles rechttoe rechtaan. Geen overbodige toeters en bellen.

Kortom, ik wil u toch sterk adviseren om een toestel uit het Android One programma te kiezen. Leest u dit artikel maar eens door en overtuig u zelf.

6 juli 2019 om 23:01.
HenkW zegt:

@asteri, ik heb de eenvoudigste van Nokia de 3.1 met Android One 16GB intern. Ik krijg de updates supersnel en het toestel bevalt me prima. Met de nieuwste veiliheidsupdates en veiligbrowsen denk ik dat ik up to date ben.

7 juli 2019 om 00:00.
DirkB zegt:

Gezien de wens om bij Samsung te blijven, wat mij verstandig lijkt als dit goed bevalt: als de S7 wordt overwogen, maak er dan een S8 of S9 van, die zijn moderner. Het zijn toptoestellen en die krijgen langer updates. M.n. betr. de camera zijn het erg goede toestellen.
Je hebt nu een smartphone met 16 GB, dat is te weinig, het moet minstens 32 GB en meer is prettig, bijv. voor off line navigatie. De toestellen kunnen een SD kaartje hebben en ook dat zou ik er indoen, voor m.n. de foto's. Beter wat teveel opslagruimte dan te weinig.
Als de prijs een onderwerp is, dan zijn er ook andere Samsung smartphones.

7 juli 2019 om 00:10.
asteri zegt:

Dank jullie allemaal voor de adviezen, ik ga me verdiepen wat Android one is.
goed weekend allemaal

7 juli 2019 om 12:26.
LKoolsbergen zegt:

Oké, dit is een Android-club maar... Gegarandeerd 2 á 3 jaar updates? Apple geeft 2 keer zo lang updates. Een reden om Android te kopen is meestal de lagere aanschafprijs, maar is die andere smartphone die 2 x langer meegaat eigenlijk wel zo duur?

18 juli 2019 om 10:25.
BenW zegt:

@LKoolsbergen; kan zijn, maar het begint met een keuze voor een ecosysteem, iOS of Android. De opvattingen daaromtrent lopen uiteen. De één vindt iOS prettig, een ander, mijzelf inbegrepen, heeft een voorkeur voor Android. Kortom, beide hebben zo hun voordelen, maar ook nadelen.

18 juli 2019 om 15:18.
asteri zegt:

Na heel veel wikken en wegen, advies hier en daar heb ik een Samsung A40 aangeschaft. Het heeft 64GB en prima camera.
Dank voor het meedenken en d ehulp.
fijne avond
asteri

18 juli 2019 om 21:08.
BenW zegt:

Bedankt voor het melden en veel plezier met de nieuwe smartphone.

18 juli 2019 om 21:17.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club