Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
QR scannen op Samsung A50
Geplaatst op 1 augustus 2019 om 18:05 door henk0605

Dit toestel heb ik sinds een week in gebruik en het bevalt prima. Ik zit alleen nog met het volgende:
via de pc een bestelling gedaan waarna een qr-code in de mail op de pc verschijnt. Deze code probeer ik met een qr-reader over te nemen op mijn A50. Ik heb daarvoor een willekeurige reader in Playstore gekozen. Het resultaat is als op bijgaande afbeelding.
Wat doe ik verkeerd cq moet ik nog doen? Is er een betere reader?
In afwachting, Henk

6 reacties
DirkB zegt:

De app heeft kennelijk wel de QR-code gelezen want hij meldt gelezen cijfers. Vervolgens toont hij ze in Google en die kan er niets bij vinden. Vraag is of dat aan de QR-code ligt of aan de app.
Een QR code is niets meer of minder dan gecodeerde cijfers en letters, dat is niet ingewikkeld.
Verder doet de ene app wel meer dan de andere maar in het geval van een QR-code is het niet ingewikkeld. Hij fotografeert het plaatje (de QR-code) en doet daar wat mee.
Is in de mail van de bestelling te zien waarnaar de QR-code zou moeten verwijzen?
Mijn eigen werkwijze is dat ik een andere app uitprobeer als de ene mij niet bevalt. Ik lees daartoe altijd de uitleg die bij de app staat, bekijk het waarderingscijfer en lees de reviews.
Welke app betreft het?

1 augustus 2019 om 18:21.
henk0605 zegt:

Zijn dit de aanwijzingen die je bedoelt? De qr-code hoort bij een bestelling voor filmtickets van: mijntickets.pathe.nl/downloads/ en de gebruikte reader is QR Code Reader Apllication4u.
Ik heb bij eerdere pogingen een andere gebruikt, waarbij een te installeren site wordt getoond waarop ik me met "naam en toenaam" moest aanmelden. Dat heb ik niet gedaan. Ik ben vergeten welke naam tevoorschijn kwam. Overigens kwam daar zo'n zelfde soort scherm in beeld.

1 augustus 2019 om 19:25.
DirkB zegt:

Dan betreft het een toegangskaartje met een nummer dat als QR-code is opgeslagen, het is je bioscoopkaartje anno 2019. Je kunt de mail met de code uitprinten of op de smartphone laten staan. Als je bij de bioscoop komt, dan kunnen zij m.b.v. hun QR-scanner de QR-code lezen, zo weten ze dat je hebt betaald.
De QR-app laat zien welk nummer er in de QR-code opgeslagen. De app is erop gebouwd dat hij m.b.v. dat nummer op internet gaat zoeken, echter in dit geval is dat zinloos want hiervoor is deze code niet bedoeld.
Ik heb zelf op mijn smartphone staan de app QR & Barcodescanner. In deze app kan ik instellen of hij wel/niet automatisch Webpagina's automatisch opent.
Ik heb ook wel eens een app gebruikt waarmee ik zelf codes kon maken. Zoek maar eens op QR code generator.

1 augustus 2019 om 20:56.
henk0605 zegt:

Dirk, bedankt voor de reactie. Ik heb nu meer inzicht in de werking. Ik ga ook nog kijken naar de scanner die jij gebruikt. Mijn vraag beschouw ik hiermede als afgehandeld/beantwoord.
Groet,
Henk

1 augustus 2019 om 21:51.
Truus zegt:

U heeft het over een bestelling dus Ik vermoed dat u de qr code moet scannen met een betaal app (bv ing) !

1 augustus 2019 om 21:54.
henk0605 zegt:

Dank voor je reactie Truus. Het mailtje waarin de qr-code staat heb ik gekregen nadat ik heb betaald. Dus dat lijkt me niet de aanleiding te zijn.
Groet,
Henk

1 augustus 2019 om 22:28.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club