Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Google Drive
Geplaatst op 15 augustus 2019 om 14:54 door Wolter

Bij een Chromebook wordt Google Drive gekoppeld. Is het ook mogelijk om hierbij One Drive te koppelen? En zo ja, hoe?

3 reacties
BenW zegt:

Koppelen niet, maar de Microsoft Apps, waaronder OneDrive, zijn uiteraard wel gewoon te benaderen via internet of de app OneDrive.

15 augustus 2019 om 15:03.
DirkB zegt:

De app Onedrive koppel je op de Chromebook aan een Microsoft Account die je al hebt voor een Windows apparaat (dus niet aan het Androidaccount van de Chromebook).
Je kunt dan alles met Onedrive doen.
Belangrijk is ook dat Onedrive automatisch een backup voor je kan maken van foto's en films die op de Chromebook staan (dat zal bij smartphones/tablets nuttiger zijn dan bij een Chromebook). Het zoekt zelf de plekken op waar foto's/films staan, maakt een backup op Onedrive en die zie je dan ook op andere computers met Onedrive.
Op mijn smartphone werk ik voor documenten altijd met Onedrive. Je hebt op dat moment dan wel internet nodig (via 3G/4G of wifi).

15 augustus 2019 om 15:14.
BenW zegt:

Even verder m.b.t. het koppelen van OneDrive.
Ten eerste is het van belang dat je een Chromebook van de laatste generatie bezit, d.w.z. een Chromebook welke de mogelijkheid heeft om (Android) apps uit de Play Store te kunnen installeren. Als dat zo is, dan kan de OneDrive app worden geïnstalleerd en net zo worden gebruikt als op de smartphone. Als dit niet kan, dan moet je zoeken naar een integratie van OneDrive met de app Bestanden op de Chromebook. In dit artikel staat hoe je dat kunt doen.

Ter overdenking: een Chromebook koop je om optimaal gebruik te kunnen maken van de Google diensten. M.a.w. het is primair gericht op het gebruik van Google diensten zoals Google Drive, Google Foto's, Google documenten, Google spreadsheets, enz. De automatische en, uiteraard, voor de hand liggende opslaglocatie is dus Google Drive.
Nu zijn natuurlijk de Microsoft toepassingen (Word, Excel, OneDrive, e.d.) populair bij veel gebruikers. Sommige van die toepassingen kun je prima middels een app integreren op een Chromebook. Helaas geldt dat niet voor OneDrive en al helemaal niet als automatische bestandslocatie. Logisch toch aangezien een Chromebook een Google product is. Komt bij dat Google en Microsoft niet altijd gemakkelijk door dezelfde deur kunnen. Denk maar aan Office Outlook t.a.v. mail en al helemaal t.a.v. de Google Agenda.
Kortom, het is goed mogelijk om OneDrive gemakkelijk te kunnen benaderen en te gebruiken, maar het is niet geschikt voor een automatische opslaglocatie. Niet op een Chromebook tenminste.

15 augustus 2019 om 17:57.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club