Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Hotspot maken
Geplaatst op 26 augustus 2019 om 11:50 door CaFran

Goedemorgen,
wij gaan volgende week met vakantie en krijgen op die camping één wifi-inlog. Deze wil ik op mij tablet Samsung Tab A (2016) SM-T580 activeren omdat dit het meest wordt gebruikt. Nu neem ik ook mijn laptop mee om af en toe wat te werken.
Hoe kan ik nou een hotspot maken van mijn tablet naar de laptop? Op internet vind ik wel hoe het moet van smartphone naar andere toestellen, maar dat is niet de bedoeling.
Alvast dank voor de reacties.
Frans
ps ik ben redelijk digibeet, dus graag stap voor stap uitleg. Dankjewel.

8 reacties
RoyBosman zegt:

Bij mijn weten kun je alleen je mobiele netwerk delen, dat zou meteen verklaren waarom de tethering functie op een tablet niet te vinden. Ik dacht dat w10 het wel kan, of een midi router. Maar de volgende reageerders weten wel of ik goed zit

26 augustus 2019 om 13:47.
Niekie zegt:

Ik neem altijd 4 netwerksleutels op de camping.
Wat je wel kunt doen, is, als je uitgewerkt bent op de tablet, deze uitschakelen, of offline zetten.
Daarna kan je vaak met dezelfde code met je laptop inloggen.

Niek

26 augustus 2019 om 16:23.
CaFran zegt:

Dank voor de reacties. In het schrijven van de camping staat, dat we tussendoor niet kunnen switchen omdat de code is gekoppeld aan het MAC adres (wat dat dan ook moge zijn).
Vandaar mijn vraag. Op de vorige camping konden wij wel wisselen, maar daar was ook een mede-kampeerder die iets had gecreeerd waardoor hij met een inlogcode verscheidene apparaten van Wifi kon voorzien. Misschien is zoiets wel mogelijk als in de inlogcode op mijn laptop activeer?

26 augustus 2019 om 17:28.
Willem-B zegt:

Het MAC adres is een identificatie code van de ingebouwde Netwerkadapter in je PC, tablet of smartphone. Als je een WiFi verbinding maakt dan krijg je automatisch een IP- adres toegewezen. Het IP-adres kun je meestal wel vinden op je apparaten.
Doordat de campingbeheerder deze maatregel genomen heeft kan hij voorkomen dat er teveel WiFi verbindingen ontstaan waardoor de kwaliteit van de netwerkcapaciteit verslechterd.
Het kan ook zijn dat de campingbeheerder als een zogenaamde “man-in-the-middle” het netwerkverkeer monitors en daarmee kan controleren wat de campinggasten uitspoken op internet.
Het gebruik van open hotspots, al dan niet voorzien van wachtwoorden is behoorlijk risicovol. Op de camping kunnen zomaar hackers bezig zijn om jouw netwerkverkeer af te luisteren. Het is daarom verstandig om via een beveiligde VPN verbinding te werken.
Het volgende filmpje geeft daar uitleg over: https://youtu.be/yWeeuQrDBrI

26 augustus 2019 om 20:07.
Niekie zegt:

CarFran: Ik vond hier een site met uitleg.
Volgens mij kan je beter op je laptop een hotspot opzetten.
Nadeel: de laptop moet aan blijven staan, maar ook dat betaalt de camping houder.

Niek

26 augustus 2019 om 21:34.
RoyBosman zegt:

Via de laptop gaat dat als volgt: www.computeridee.nl/workshop/je-laptop-als-mobiele-laptop/. En inderdaad wel even aandacht voor de privacy, zoals willemb aangeeft.

Edit: tegelijk met Niekie gepost.

26 augustus 2019 om 21:35.
CaFran zegt:

Heren, dank voor jullie reacties. Ik heb het thuis uitgeprobeerd en denk dat het gaat lukken. Nogmaals dank.

27 augustus 2019 om 18:11.
Willem-B zegt:

Goed om te horen, succes verder.

27 augustus 2019 om 18:22.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club