Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
foutmelding bij inlog mijn....
Geplaatst op 31 augustus 2019 om 15:12 door hoe979

op 2 android apparaten heb ik problemen met inloggen op portalen, digid, mijn overheid enz met de foutmelding: "je verbinding is niet privé" en NET:ERROR_CERT_AUTHORITY_INVALID
waar moet ik het zoeken en bij voorbaat dank voor een reactie

6 reacties
HaWee zegt:

DIGID en Mijn overheid etc zijn erg streng (logischerwijze) dat je veilig inlogt.
Ik vermoed dat je internetverbinding als niet veilig wordt gezien. Aangezien de sites https zijn gebruik je ofwel een browser die geen https ondersteunt (bestaan die nog?) of je WiFi verbinding wordt als "Public" i.p.v. als "prive" gezien. Dat kan ofwel omdat je bij de info van het WiFi netwerk hebt gekozen voor public ofwel omdat je een niet veilig protocol gebruikt of misschien een verbinding zonder wachtwoord oid.

31 augustus 2019 om 16:10.
hoe979 zegt:

ja, snap ik, beste Henk, maar ik heb het specifiek gevraagd voor 2 android apparaten want in hetzelfde netwerk lukt het inloggen op een laptop onder windows wel

31 augustus 2019 om 16:30.
Groetend zegt:

Er is eerder een vraag over geweest in de clubs. Met een andere webbrowser was het probleem opgelost.

31 augustus 2019 om 16:35.
HaWee zegt:

edit: de opmerking van Dirk Boom was ook mijn eerste suggestie , de browser die je gebruikt.
onderstaand verhaal is een reactie op de reactie van hoe979
begrijp ik, maar een laptop en een android apparaat zijn verschillende zaken en kunnen dus ook verschillend ingesteld staan. Is de laptop ook met WiFi aangesloten? Maar dan nog, afhankelijk van de router kun je soms met verschillende protocollen verbinding maken en soms ofwel met een home netwerk of een gast netwerk en als dus de laptop op home hangt en de android op gast is dat minder veilig. . Verder heb ik niet veel ervaring met android maar bij een pc/laptop kan ik bij de netwerkinstellingen van de verbinding instellen of het prive of zaak of publiek is , misschien kan dat bij android ook. Ik probeer alleen de richting waarin je het zou kunnen zoeken aan te geven, ik heb geen pasklare oplossing.

31 augustus 2019 om 16:38.
Groetend zegt:

Ik zou eerst even een andere webbrowser proberen en daarna verder kijken.
Op mijn Android smartphone gebruik ik Firefox of Edge. Echter voor Mijn Overheid gebruik ik de bijbehorende app alsmede de Digid app. Voor Mijn Berichten is ook een app. Dat werkt heel goed.

31 augustus 2019 om 19:05.
hoe979 zegt:

merci; firefox was de oplossing (edge trouwens ook)

4 september 2019 om 15:30.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club