Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
QR code op mijn smartphone
Geplaatst op 14 september 2019 om 11:29 door Jako

TIk heb een huawei P10 lite . Vaak moet ik de QR code scannen op met mijn smartphone om wifiverbinding te krijgen. Ik moet dan een QR app op mijn P10 downloaden neem ik aan, maar welke er staan er tientallen in app store. En als deze erop staat hoe scan ik dan ? Hebben jullie een verwijzing naar een artikel dat ik het snap?

2 reacties
Truus zegt:

Het kan zijn dat het al lukt door er eenvoudig weg met het mobieltje een fotootje van de qr afbeelding te maken: in de moderne smartphone zit de qr reader al in de camera verwerkt .
Andere optie is in de playstore de app te downloaden . zoek op 'QR Code Reader ' en met die van ontwikkelaar ‘Scan’ zal het wel lukken.
scannen met de app: open de app en geef als er omgevraagd wordt toestemming om de camera te gebruiken. Richt dan de lens op de qr code.....

14 september 2019 om 13:43.
DirkB zegt:

Er zijn inderdaad vele apps, wat ze doen is: de camera van de smarthone gebruiken en de waargenpmen QR-code vertalen in tekst. Want een QR code is gecodeerde tekst en dat kan van alles zijn, vaak is het een website.
Sommige apps openen dan bovendien de website voor je.
Er zijn ook apps waarmee je zelf QR codes kunt maken.
Kiezen uit de veelheid in het aanbod is lastig. Ik kijk in de Playstore altijd eerst naar de scores van apps en naar de reviews. Dan probeer ik een app uit en als hij niet bevalt, kies ik een andere, net zo lang tot ik tevreden ben.

14 september 2019 om 15:58.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club