Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Opgenomen video op verkeerde kaart
Geplaatst op 23 september 2019 om 12:12 door pimha

Met de Samsung S9+ neem ik video op in UHD 3840x2160 en hoewel ik heb aangegeven dat de opslaglocatie hiervoor de SD-kaart moet zijn, wordt het op de interne opslag gezet; deze kaart heeft echter veel te weinig opslagruimte. Vreemd genoeg worden foto's wel rechtstreeks op de SD-kaart gezet. Weet iemand een oplossing? Misschien moet de vraag bij Video-club worden gesteld?

9 reacties
DirkB zegt:

Is de opslag op SD kaart ingesteld vanuit de standaard meegeleverde camera-app? Neem je video op met dezelfde app als waarmee je foto's maakt?
Ik heb op mijn Samsung S8 via de camera app ingesteld dat de opslaglocatie de SD kaart moet zijn. Mijn net gemaakte filmpje komt in dezelfde map terecht als de foto's en die map heet DCIM. Ik heb dat gecontroleerd m.b.v. de Samsung app Mijn bestanden en met een andere app.
Als het bij jou niet goed gaat: misschien helpt het om in de camera app de opslaglocatie te wijzigen naar interne opslag en dan weer te wijzigen in SD kaart.

23 september 2019 om 12:57.
pimha zegt:

Heb even uitgevoerd zoals je aangaf, Dirk, Camera geopend, Instellingen, Opslaglocatie, de opslag gewijzigd en weer terug gewijzigd, de foto's worden keurig opgeslagen op de sd-kaart, onder DCIM inderdaad, maar helaas, de video gaat naar de interne kaart. De interne kaart is 64Gb groot, de sd-kaart 250Gb, bij de sd is natuurlijk veel meer ruimte. Kunnen we nog iets bedenken?

23 september 2019 om 13:43.
DirkB zegt:

Bijzonder dat het niet werkt, mij lijkt dat er iets mankeert aan de app. Hij is echter standaard meegeleverd en je kunt hem niet verwijderen en opnieuw downloaden.
Wat wel eens wil helpen bij app problemen:
- zoek in de Instellingen via de keuze 'Apps' de app 'Camera' op.
- klik op de app en kies 'Opslag'.
- kies 'Cache legen'.
- Als dat nog niet lukt, kies dan ook 'Gegevens wissen'. Er komen waarschuwingen maar de app blijft het doen, hooguit moet je hem opnieuw instellen.

23 september 2019 om 14:31.
pimha zegt:

Bedankt, Dirk; heb ook dit uitgevoerd; bij het daarna opnieuw instellen van de Camera heb ik de "videogrootte" terug moeten veranderen in UHD 3840x2160; laatste versie van de App ook gecontroleerd; proefopname gemaakt, waarbij ik een melding kreeg, vlak voor het opslaan, dat het naar de interne kaart ging, helaas, niet naar de externe, dus. Ik bedenk nu: zou de externe sd-kaart soms schrijfsnelheid te kort komen, die de interne kaart wél heeft? Bij voorbaat dank voor een reactie.

23 september 2019 om 18:03.
DirkB zegt:

Die gedachte is bij mij ook opgekomen maar ik weet niet of de app dat zo regelt.

23 september 2019 om 18:32.
HaWee zegt:

En wat gebeurt er als je met de camera ingesteld op "opslaan op sd" de videoinstelling lager zet en dan een proefopname maakt, gaat het dan wel naar de sd ?
Als dat zo is dan kan het inderdaad aan de snelheid liggen.

23 september 2019 om 19:02.
pimha zegt:

Dat was het dus inderdaad! Proefopname gemaakt op één videogrootte lager, QHD 2560x1440, die werd keurig op de externe kaart weggeschreven. Als ik dus voortaan persé in UHD-kwaliteit wil filmen, dan moet ik maar doen zoals ik eerder deed: de footage van de interne kaart overbrengen naar de pc en dan weer terug kopiëren naar de externe kaart van de Samsung.
Hartelijk dank voor het meedenken!

23 september 2019 om 19:52.
HaWee zegt:

of kijken welke snelheid sd je nu hebt en wat de hoogste snelheid sd is die je Samsung ondersteunt.

23 september 2019 om 20:00.
pimha zegt:

Ga ik inderdaad uitzoeken, bedankt!

24 september 2019 om 15:39.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club