Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Garmin wijzerplaten
Geplaatst op 23 oktober 2019 om 22:46 door DirkB

Mijn Garmin Vivoactive 4, een betaalbare smartwatch die veel kan en een relatief lange accuduur heeft, bevalt goed als aanvulling op mijn smartphone. Bijv. contactloos betalen is nu nóg gemakkelijker en ik krijg inzicht in mijn activiteitenniveau, slaapritme, enz. Oh en hij geeft de tijd aan.
Voor de tijd- en statusweergave levert Garmin wijzerplaten mee die je zelf kunt inrichten, echter de mogelijkheden zijn dan beperkt. Gelukkig is er een flinke voorraad (gratis) wijzerplaten beschikbaar die je kunt downloaden. Helaas doen ze het niet allemaal goed dus het is experimenteren, ik heb er nu 7 geselecteerd die het doen en er goed genoeg uitzien. In het gebruik zal blijken wat het beste bevalt.
Tips vond ik hier . Daaruit vind ik Crystal, NoFrils, Lachesis (light) en Logo Analog interessant.
Verder heb ik bruikbaar bevonden: SeiWatchFace3 (wel druk), Premier-pkl04 (ook druk), en Easy WatchFont.
Van de wijzerplaten met wijzers werkt alleen Logo Analog naar behoren.
Heeft iemand zelf ervaring met wijzerplaten met wijzers die het doen? Naast tijd/datum zie ik graag: accupercentage, stappen, calorieën, polsslag, meldingen. Voor stappen en calorieën heb ik genoeg aan een voortgangsbalk.

1 reactie
DirkB zegt:

Er zal weinig ervaring zijn met deze en andere smartwatches. Ik vul daarom mijn bericht aan met wat de mijne kan en doet, voor zover ik het heb ontdekt:
- tijd/datum enz. weergeven.
- meten/interpreteren van polsslag (via 2 lampjes aan de onderzijde), beweging (horizontaal en verticaal), nachtritme, stress, energieverbruik, ademhalingsritme, e.d..
- smartphonemeldingen weergeven (instelbaar) en indien meldingen aanstaan: weergeven wie reageert en de inhoud weergeven van whatsappberichten (die je kunt markeren als gelezen) en mail.
- agenda weergeven.
- het weer ter plekke tonen.
- overzichten tonen van lichaamsfuncties via ingebouwde apps en downloadbare apps zoals wijzerplaten die veel meer kunnen dan tijd/datum melden.
- muziek afspelen.
- GPS positie meten. Dit gaat i.v.m. het stroomverbruik alleen aan indien nodig, anders gebruikt hij de smartphone.
- verbinden met bluetooth en met wifi.
- contactloos betalen (net zoals met pasje of smartphone).
T.b.v. interpreteren van lichaamsfuncties en bewegingen vul je vooraf je leeftijd, gewicht, en lengte in.
De smartwatch staat permanent via bluetooth in verbinding met de smartphone (als deze in de buurt is) en is via USB met de PC te verbinden. Zowel via PC als smartphone kun je de smartwatch instellen en synchroniseren (dus dat gaat via de cloud).
Contactloos betalen via de smartwatchapp kan alleen na bekendmaken en vrijgeven van de specifieke smartwatch bij de bank, en hij communiceert via de app mobiel bankieren op de smartphone.
In het plaatje: de beveiliging van de betaalapp.

Wonderlijk dat dit kan met zo'n licht, dun en compact ding waarvan de accu 3 á 4 dagen, max. 5, meegaat afhankelijk van functies en gebruik. Bijladen gaat snel.

24 oktober 2019 om 22:37.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club