Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
android versie 4.4.2
Geplaatst op 31 januari 2020 om 22:27 door John777

Goedendag, mijn Samsung S4 heeft Androidversie 4.4.2. Als ik de ap van de provider open (Simyo) geeft deze aan dat deze Androidversie verouderd is en dat ik moet uploaden naar Android 4.4.3. Ik kan nergens vinden hoe ik dat moet doen. Als ik controleer op updates geeft hij aan dat het systeem up-to-date is. Wat doe ik fout en hoe kan ik toch updaten?

8 reacties
DirkB zegt:

Android 4 is stamt uit 2011-2014, is sterk verouderd en niet veilig meer. Sommige apps werken niet meer en er zijn websites die het niet meer doen. Er worden al jaren geen updates meer geleverd.
De S4 stamt uit 2013, dat is voor een smartphone oeroud.
Desondanks .... zolang hij het doet en nog bevalt, laat het maar zoals het is. Je zit in overtijd, steek er geen energie in.
In het plaatje zie je wat leeftijden van Androidversies.

31 januari 2020 om 23:17.
Zegert zegt:

Zoals Dirk schrijft eventueel toestel niet vervangen maar dan dus geen App van Simyo meer beschikbaar.
Dit is misschien te omzeilen door in Chrome naar www.simyo.nl te gaan en daar in te loggen.

Wel hopen dat Chrome niet gaat klagen over onveilige verbinding want dat hoor ik ook nogal eens bij oudere Android versies.

1 februari 2020 om 16:37.
John777 zegt:

Dank voor de reacties. Ik gebruikte dit toestel (S4) als reserve . Ligt altijd in de auto. Maar ik las een artikel dat oude telefoons wellicht als navigatie gebruikt kunnen worden en dat wilde ik proberen, omdat mijn nieuwe telefoon niet in m'n houder past. Maar helaas, Google Maps doet het nu niet!

2 februari 2020 om 14:35.
HaWee zegt:

Geeft Google Maps een melding waarom hij niet werkt? Hoezo werkt het niet?
Er zijn behalve Google Maps nog veel andere navigatieapps voor Android , diverse ook gratis.
Ik dacht dat er hier een tijdje geleden nog een verhaal over was.

2 februari 2020 om 14:50.
DirkB zegt:

Google Maps vereist een hogere Androidversie, ik zie er hier iets over.
In de Playstore kunnen navigatieapps worden gezocht die het nog doen.
Maar zie wat ik tegenkwam: op deze website en op deze plek, staat dat er voor de S4 onverwachts nog een update naar Android 5 is geweest.
Heb je in de instellingen gekeken bij Toestel info, dan Software-update, vervolgens bijwerken? (dat zie ik op mijn oude tablet met Android 4.2.2 die niet meer wil updaten).

2 februari 2020 om 15:09.
John777 zegt:

Ik heb het bericht over de update naar 5 gevonden. Maar het blijkt dat ik via Google moet inloggen. Dat kan niet zegt Google want wachtwoord is onjuist. Wachtwoord is wel juist en als ik een nieuw wachtwoord ingeef krijg ik weer de melding dat het onjuist is. Ik denk dat Google gewoon niet meer werkt met deze Androidversie.

4 februari 2020 om 20:41.
DirkB zegt:
Als er een wachtwoordmelding komt, dan lijkt het nog wel te werken. Lukt inloggen bij Google via de PC nog wel als de webbrowser wordt gebruikt?
4 februari 2020 om 23:20.
John777 zegt:

Ja hoor, dat is geen enkel probleem. Volgens mij is het echt Android die het probleem veroorzaakt. Nou ja, er blijkt dus niets aan te doen. Ik kan gelukkig nog wel bellen met de S4, en daar ge gebruik ik dan maar voor in 'noodsituaties' .

5 februari 2020 om 00:21.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club