Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Samsung S10 springt steeds naar startscherm.
Geplaatst op 12 februari 2020 om 20:40 door louisbunck

Met mijn vrij nieuwe smartphone Samsung S10 springt het scherm, bij het gebruik van apps, steeds weer terug naar het startscherm. Op internet is daar veel over te vinden en worden oplossingen aangedragen als in veilige modus opstarten, terugzetten naar fabrieksinstellingen en het kan door bv een niet veilige app komen. Er wordt bv aangegeven dat de Ziggo Security App dit veroorzaakt maar die heb ik niet. Maar de antwoorden die ik dan op internet lees geven geen oplossing. Ook bij de S9 schijnt dit voor te komen.Soms gaat het een dag goed maar een dag later springt het scherm weer terug naar het startscherm. Is er iemand die wel een goede oplossing weet.
Met dan voor het meedenken.
groet,
Louis

5 reacties
DirkB zegt:

Het idee is dat er een app op de smartphone staat die de storing veroorzaakt. Dat kan een beveiligingsapp zijn (is onnodig dus kun je verwijderen), of een app die erbij is gekomen net voordat de storing begon. Het kan ook een latere app zijn die interfereert met de app die het laatst voor de storing is toegevoegd. Ook kan een app bij het installeren zijn beschadigd.
In de Playstore zou je bij zelf geïnstalleerde apps de reviews kunnen bekijken, misschien hebben anderen ook last gehad.
Verwijderen van de betr. apps en weer installeren kan de oplossing zijn.
Bij mijn S8 heeft zich destijds hetzelfde voorgedaan en ik kreeg ongeveer gelijke adviezen. Ik werd er eerst akelig van maar toen ik mij herinnerde wanneer de storing begon, ben ik selectief apps gaan verwijderen en opnieuw gaan installeren. Dat hielp afdoende, daarna heeft zich dit nooit meer voorgedaan.
Het teruggaan naar de fabrieksinstellingen is wel een goed advies maar is veel werk.
Verder zou je eens kunnen kijken of hij bij is qua updates van zowel apps uit de Playstore als veiligheidsupdates en de softwareupdate.
Een defect aan de smartphone is denkbaar maar defecte software is waarschijnlijker.

12 februari 2020 om 21:30.
louisbunck zegt:

Dirk, bedankt voor de snelle reactie. Ik ga elke toegevoegde App afzonderlijk verwijderen en weer opnieuw installeren. Kijken of dat het probleem oplost. Ik houd je op de hoogte.

13 februari 2020 om 12:11.
louisbunck zegt:

Ik vond in de Playstore de App: Repair System voor Android.
Deze geïnstalleerd en uitgevoerd.
Gaf daarna een melding dat het probleem is opgelost.
Tot op heden geen last meer van het terugspringen naar startscherm. Ik hoop dat het zo blijft.

16 februari 2020 om 13:33.
DirkB zegt:

Dank voor de terugmelding. Die app kende ik nog niet, goed om te weten.

16 februari 2020 om 13:39.
louisbunck zegt:

Graag gedaan.

16 februari 2020 om 18:19.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club