Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
gebruiken van headset/oordopjes in samsung smartphone J5
Geplaatst op 17 april 2020 om 19:51 door eljee

Beste mensen,
Om handen te ontlasten bij telefoongesprekken, wil ik de bijbehorende zogenaamde oortjes (met draad) gebruiken. (snoer met 2 oordopjes en knopje v. microfoon). Dient er iets te worden ingesteld op de telefoon, zodat gesprek daadwerkelijk via de headset loopt? Ik meende dat zoiets alleen een kwestie was van de stekker in de headsetaansluiting te doen. Het wil helaas niet lukken. 2 sets geprobeerd, maar geen succes. Wie weet wat er hier verkeerd gaat? Ik kijk uit naar uw reacties.
Vriendelijke groeten, Eljee

3 reacties
Groetend zegt:

Het volume voor de accessoire, staat dat aan?

17 april 2020 om 23:41.
eljee zegt:

...het raadsel is opgelost!
Zojuist de oortjes getest op de stereo om ze nogmaals te controleren; daarbij viel me op dat de plug echt heel goed in de stereo moest, anders geen geluid. Nog eens goed gekeken hoe dat bij telefoon ging. Wat blijkt: het hoesje om de telefoon hield als het ware de plug een stukje tegen. Zodoende kon de plug er niet ver genoeg in. Na wat gepruts het hoesje wat opzij weten te krijgen... ;het scheelt een fractie maar het resultaat is dat het geluid nu wel door de oortjes komt!
Wellicht heeft ooit iemand nog iets aan dit verhaal :-) .
@Dirk> bedankt voor je reactie; ik heb voorafgaand bovenstaande eerst gezocht naar "volume voor accessoire", kon dat echter nergens vinden. Nu ook niet meer relevant, maar in ieder geval dankjewel voor je moeite.
Wat mij betreft, kan dit worden afgesloten.
Eljee

18 april 2020 om 09:30.
Groetend zegt:

Soms is de oplossing analoog, dank voor het melden.

18 april 2020 om 09:52.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club