Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
. Onderbreking radio
Geplaatst op 25 juni 2020 om 11:23 door Trebla

Ik luister vaak met mijn Samsung J-4+ naar de radio. Met enige regelmaat stopt het geluid enkele sekonden en gaat dan weer verder. Wat kan daarvan de oorzaak zijn.

3 reacties
HaWee zegt:

Ik denk dat het meerdere oorzaken kan hebben, het gaat om een samenspel van een aantal onderdelen.
Je hebt de bron (de internetsite) dan het internet tussen jouw en de bron daar kan het ergens druk zijn en dan bij jouw het WiFi modem en de telefoon.
De eerste 2 kun je niks aan doen, de laatste 2 een beetje.
Het kan zijn dat je WiFi zwak is of wordt gestoord door bv een ander WiFi modem op hetzelfde kanaal of je telefoon kan druk zijn met andere zaken.
Je kunt kijken of je telefoon een sterk signaal krijgt en niet te veel achtergrondzaken doet.
Je kunt een WiFi analyzer installeren op je telefoon en de signalen bekijken, als jouw modem op hetzelfde kanaal uitzend als een andere die ook sterk is (of meerdere anderen) dan kun je kijken of je je modem op een ander kanaal kunt instellen waar minder sterke signalen zitten.

25 juni 2020 om 11:35.
DirkB zegt:

Hetzelfde geldt als je via 3G/4G naar radio luistert (met een ruim data-abonnement kan dat prima): als je verbinding traag wordt, dan moet de app steeds even opnieuw bufferen = de muziek laden terwijl je aan het afspelen bent. Het afspelen wordt onderbroken als de muziek niet bijtijds geladen is.

25 juni 2020 om 12:04.
Trebla zegt:

Bedankt voor de antwoorden, zijn plausibel. Denk dat het ook het 'bufferen' is.

25 juni 2020 om 14:27.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club