Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Apps automatisch laten updaten
Geplaatst op 7 juli 2020 om 21:48 door Ar

Onder de Play store - Instellingen - Apps automatisch updaten, heb ik 'alleen via wifi automatisch updaten' gekozen. Ik zie regelmatig dat er updates voor apps zijn en dat de apps dus niet automatisch worden geupdate. Hoe kan dat?
Komt dat omdat indien er een update beschikbaar is en ik heb geen wifi op dat moment dat de update blijft staan? En dat het dan handmatig moet en niet meer automatisch gaat?
Of heeft het een andere reden?
Bedankt en met vriendelijke groeten.

6 reacties
DirkB zegt:

Goede vraag want er is weinig over te vinden. Updaten gebeurt periodiek, ik kan niet vinden hoe vaak dat is. En zoals ingesteld alleen als er wifiverbinding is. Als je handmatig de Playstore checkt, dan kun je het automatisch updaten vóór zijn maar ze komen anders ook wel binnen.
Als ik bij mijzelf in de Playstore kijk, dan zijn er 3 uur geleden 4 updates automatisch binnengekomen en staan er 3 klaar.

7 juli 2020 om 22:22.
NielsvdS zegt:

Apps automatisch updaten op uw Android-apparaat:

- Open de Google Play Store-app .
- Tik op Menu. Instellingen.
- Tik op Apps automatisch updaten.
- Selecteer een optie: Via elk netwerk om apps te updaten via wifi of mobiele data. Alleen via wifi om apps alleen te updaten wanneer u verbinding heeft met wifi.

7 juli 2020 om 22:36.
DirkB zegt:

Automatisch updaten (via wifi) staat al aan, de vraag gaat over de frequentie van het automatisch updaten van apps uit de Playstore.

7 juli 2020 om 23:03.
Ar zegt:

Dank voor de reacties. Klopt, er is weinig over te vinden. Soms staan er verscheidene klaar, terwijl ik de hele tijd wifi aan heb en dat begrijp ik dan niet. Er zit vast een systeem in, maar kan het niet ontdekken. Ik ga het een tijdje in de gaten houden, wat er binnenkomt aan updates en wat automatisch gaat en wat niet.

8 juli 2020 om 11:22.
Peter-ZTM zegt:

Ik heb me dit ook wel eens afgevraagd, er staat dan een heel lijstje klaar om te updaten, wel wifi en toch gebeurd er niets.
Wat ik wel heb gemerkt is dat na het opladen de meeste updates wel verwerkt zijn.
Mogelijk wacht het systeem met updaten tot de telefoon wordt opgeladen?

9 juli 2020 om 09:05.
HaWee zegt:

Ik vermoed dat het systeem ook zal wachten tot je niet bezig bent met het apparaat , updaten kost processortijd en flink wat schrijfacties. Als je hem in je hand hebt en gebruikt zal het systeem denken "even wachten" , aan de oplader is dan wel een tijd dat je meestal niet zelf er op bezig bent.

9 juli 2020 om 11:25.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club