Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Pop-ups
Geplaatst op 8 juli 2020 om 14:53 door Geer80

Beste vrienden,
Ik heb een Galaxy J6 met besturing Android. Ik erger mij de laatste tijd mateloos dat ik van elke melding Outlook, Facebook of wat dan ook een Pop-Up krijg op mijn scherm. Die dingen kunnen erg hinderlijk zijn. Het rondje zit dan net op 'n plek waar je aan het lezen of typen bent. Je kunt het wegschuiven maar toch.......Voorheen kreeg je een cijfertje bij de app zodat je kon zien of er berichten waren. Wat ik ook doe, ben er al dagen mee bezig, het lukt mij niet deze pop-ups uit te schakelen. Moet kunnen want voorheen had ik dat niet. Wie kan mij helpen?
Bij voorbaat alvast dank.
Geer

NB Even ter aanvulling. Op het internet al verschillende "oplossingen" gevonden over hoe je het moet doen maar ze blijven komen.

3 reacties
DirkB zegt:

Het gaat om meldingen, deze kun je per app instellen.
Als je in de instellingen zoekt naar 'Meldingen' (het hangt van de Androidversie af waar dat precies staat, gebruik eventueel het vergrootglaasje bovenaan om te zoeken), dan komt een lijst met apps tevoorschijn.
Per app kun je meldingen aan- of uitzetten (dat is de 'hoofdschakelaar'). Als ze aanstaan, dan kom je voor de betr. app meerdere aan- en uitschakelmogelijkheden tegen.
Vermoedelijk wil je de 'berichtmeldingen' aan laten staan en de 'app-pictogrambadgets' uitzetten. Ook geluiden en trillingen kun je hier uit- of aanzetten.
De 'help' van Google/Android legt het uit op deze plek.
Samsung vertelt het kort via deze uitleg.

Wat ik zelf doe:
- voor Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, mail, gemiste tel.gesprekken, wil ik alleen een tellertje zien (werkt momenteel niet 100% in de Fb-app) en een melding bovenin het scherm.
- Bij Whatsapp, Messenger, SMS wil ik bovendien een geluidje horen (je kunt zelf kiezen welk geluid) en de smartphone trilt dan want ik hoor het niet altijd. De wekker mag ook lawaai maken en de telefoon rinkelt en trilt.
- Ik gebruik geen teller of andere melding melding/geluid bij de meeste andere apps.

8 juli 2020 om 16:56.
Geer80 zegt:

Beste Dirk ik heb intussen de gewenste oplossing gevonden. Dank voor je hulp. Overigens er zijn zoveel mogelijkheden dat het er alles bij elkaar niet eenvoudiger op wordt. Je ziet soms door de bomen het bos niet meer. Ik denk dat heel veel mensen blij zouden zijn als alle software en andere zaken behorende bij een computer, laptop, smartphone enz wat eenvoudiger zouden zijn. Maar ja.....................

Fijn weekend
Geer

11 juli 2020 om 11:38.
DirkB zegt:

Mooi dat dit is opgelost, dank voor je melding.

11 juli 2020 om 16:10.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club