Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
traag opladen
Geplaatst op 9 juli 2020 om 08:39 door bergen

goedemorgen lezers. ik heb n samsung galaxy J5 (2016 ). het opladen gaat ineens heel langzaam. bv in 1 uur 5%. in de auto zelfs helemaal niet. ik heb de accu er al n keer uitgehaald terwijl hij aanstond. hoe komt het en wat kan ik er aan doen?
vrgr ruud

16 reacties
DirkB zegt:

Het ziet ernaar uit dat de accu defect is, dat kan gebeuren. Een nieuwe is niet duur, kijk bijvoorbeeld in deze winkel.
Overigens: bij verwijderen van de accu: zet altijd eerst het toestel uit (helemaal uit, niet in standby).

9 juli 2020 om 08:57.
bergen zegt:

dank je dirk

9 juli 2020 om 09:04.
bergen zegt:

goedemorgen. ik heb n nieuwe accu erin gezet. blijft traag. 13% geladen in 1 uur. oude accu er weer in. 10% in 1 uur. wat is er aan de hand en wat kan ik er aan doen?
vrgr ruud

11 juli 2020 om 10:07.
NielsvdS zegt:

Zou je eens kunnen proberen je J5 op te starten in de veilige modus? Soms is er een app actief op de achtergrond die zo veel stroom gebruikt dat er meer wordt verbruikt dan dat er in komt. Of dit het geval is, kun je eenvoudig uitsluiten door je toestel op te starten in de veilige modus: https://www.samsung.com/nl/support/mobile-devices/hoe-kan-ik-mijn-toestel-starten-in-veilige-modus/

Als hij normaal oplaadt in de veilige modus, dan is het dus een app die voor problemen zorgt. Er is helaas niet echt een eenvoudige manier om erachter te komen welke app. Het zou een compatibiliteitsprobleem kunnen zijn met de huidige versie van Android en een bepaalde app, waardoor het installeren van de laatste update verschil zou kunnen uitmaken. Anders kun je ervoor kiezen om een voor een apps te verwijderen tot je de boosdoener hebt gevonden.

11 juli 2020 om 10:15.
bergen zegt:

ok niels. bedankt. zat net te kijken op mn samsung terwijl hij aan het opladen is. % liep terug.

11 juli 2020 om 10:23.
NielsvdS zegt:

Als bovenstaande niet werkt zou hij volgens Samsung moeten worden gerepareerd hetgeen vaak economisch niet echt verstandig is. Wellicht is de Samsung Galaxy A40 iets voor u? Erg scherp geprijsd en veel opties. Laad razendsnel op. Hier vindt u de oplaad etiqette. Zo heeft u het langste pleziier van uw accu.

Heb geen aandelen in Coolblue. Vindt het gewoon een fijne winkel die niet moeilijk doet.

11 juli 2020 om 10:27.
DirkB zegt:

Het gaat met 2 verschillende opladers niet goed, de accu is vernieuwd, dus daar ligt dan helaas niet het probleem. Resteert de aansluiting van de oplader, een app, het apparaat zelf. Dat de oplaadcapaciteit bij het opladen terugloopt, is niet bemoedigend.
Is er recent een nieuwe app op gezet? Die kan het probleem zijn, anders kun je in de instellingen wel iets zien over het stroomverbruik van apps. Op mijn smartphone met Android 10 zie ik (beperkte) informatie via Apparaatonderhoud en dan Batterij. Echter vermoedelijk is er technisch iets mis en dan is zoals Niels al zegt vervangen de beste optie.
De genoemde Samsung A40 is inmiddels opgevolgd door de A41. Er is ook een A51, enz. Het hangt van je wensen en budget af wat je wilt hebben maar neem wel een smartphone met 64GB aan intern geheugen en de mogelijkheid van een extra geheugenkaartje. Koop de nieuwste types, dan blijf je het langste bij de tijd v.w.b. de updates. Voor 5G is het bij de budgetmodellen nog net iets te vroeg. I.v.m. gewenning en overzetmogelijkheden van gegevens is behouden van Samsung het gemakkelijkste.
Coolblue is goed maar er zijn alternatieven met lagere prijzen.

11 juli 2020 om 11:22.
bergen zegt:

in veilige modus gaat opladen langzaam: 10% in 60 min. of is dat normale oplaadsnelheid. wat vinden jullie?
vrgr ruud

11 juli 2020 om 11:39.
NielsvdS zegt:

@Dirk Boom

Heb specifiek de A40 geopperd daar deze niet zo groot is en dus handzamer. De vingerafrukscanner van deze telefoon werkt ook beter dan andere toestellen van de A-lijn. Verder is goedkoop in mijn optiek vaak duurkoop zoals vaak blijkt. Goede klachten afhandeling vindt ik ook wat waard.

11 juli 2020 om 12:12.
NielsvdS zegt:

@Bergen

Ben bang dat we moeten concluderen dat er technisch in de telefoon iets niet in orde is.

Hoe heeft u uw telefoon altijd geladen en ontladen? Tussen de 20 en 80% houden is het beste. Dus niet helemaal leeg trekken of 100% laden. Verder is 4 jaar voor een android toestel qua levensduur best in orde.

11 juli 2020 om 12:16.
bergen zegt:

goede accutips niels. wist ik niet. zal het toepassen.

11 juli 2020 om 12:55.
DirkB zegt:

Het oplaadadvies klopt niet. Die 20% is aan te raden omdat de smartphone daaronder in bespaarmodus gaat en omdat 0% niet goed is, maar die 80% stamt nog uit de tijd van Nikkel Cadmium batterijen, dit is bij de huidige Li-ion batterijen al jaren anders. Zie bijv. deze link.
@Niels graag geen discussie over een toestel- of winkeladvies. Ieder zijn ideeën en het is aan @bergen om aan te geven wat de behoefte is.
@bergen: 10% opladen in 60 min. is ongewoon langzaam. Probeer misschien toch even een andere oplader. Opladen in de auto gaat wel langzamer dan via de oplader.

11 juli 2020 om 13:16.
NielsvdS zegt:

@Dirk Boom

Uw verstrekte link van Simyo is niet waar als ik dat zo zou doen dan was mijn accu gezondheid al ver verslechterd. Ik gebruik AccuBattery een app welke laat zien wat de gezondheid van de accu is en wat de slijtage is van de laadcycli van de accu. Daarin kun je zien wat de ontwerpcapaciteit is van het apparaat en de huidige mah en wat de actuele gezondheid is van de accu in procenten.

Verder is er een grafiek die precies laat zien als je tot in mijn geval 73% laad je de minste laadschade toebrengt aan je accu.

Hieronder uw huiswerk voor vanavond en morgen.

Dit, dit, dit en dit.

Zullen zij het allemaal fout hebben? Ik houd me bij de wetenschap van zaken.

Heb best veel ervaring op dit gebied. Daar ik een ruim aantal jaren met electro 1 op 10 racewagens rij en er veel rijders met mij hetzelfde qua ideeen erop na houden wat betreft LiPo accus welke in steeds meer toepassingen gebruikt worden. Dit is een internationaal gezelschap waarbij ook veel fabrieksrijders zitten.

Wil graag dat de mensen op dit forum ten alle tijden op waarheid worden voorgelicht op basis van professionaliteit en niet op persoonlijke bevindingen.

P.s. Mag u ook geen advies geven waar u een vervangingsaccu kunt kopen. Dit kan namelijk ook bij diverse bedrijven.

11 juli 2020 om 13:43.
DirkB zegt:

Beste @bergen. De reacties op je vraag verlopen helaas niet netjes. Sorry daarvoor.
Naar mijn idee was je laatste melding dat het laden wel erg traag gaat, ondanks vervangen van de accu.
Ik heb het nagezocht bij Samsung, zij zeggen dat oplaadproblemen bijna altijd worden veroorzaakt door een niet goed werkende oplader (dat kan de oplader zijn of het snoer). Een technisch defecte smartphone wordt niet als oorzaak genoemd al is dat natuurlijk niet uit te sluiten. Heb je nog geprobeerd hoe het opladen gaat met een andere oplader? Dan bedoel ik niet in de auto.
Mocht je alles al hebben geprobeerd en een nieuwe smartphone willen, laat dan aub even weten of je daarover advies wilt ontvangen en wat je wensen zijn.

12 juli 2020 om 20:53.
bergen zegt:

bedankt dirk. ik heb allerlei snoertjes en stekkers geprobeerd. hielp niets. heb nu n samsung galaxy A41 gekocht. 64 gb. ik had 16gb. dus meer dan voldoende. heb de A51 overwogen. hoe kan ik mn gegevens overzetten? op elkaar leggen? hoe werkt dat? fotos. emails. whatsapp berichten? contactgegevens: overzetten naar simkaart? hoe werkt dat? zonder dat ik al mn contacten moet bijwerken?
vrgr ruud

13 juli 2020 om 09:44.
bergen zegt:

trouwens ..iedereen nog bedankt voor zn snelle reacties. heel fijn. voel mij goed geholpen.
vrgr ruud

13 juli 2020 om 09:46.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club