Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
gegevens overzetten
Geplaatst op 14 juli 2020 om 15:58 door bergen

beste lezers. ik heb n nieuwe samsung gekocht. wil nu al mn info, gegevens en contacten overzetten van mn oude samsung naar mn nieuwe. hoe werkt dat? kan ik ze op elkaar leggen dat het dan overgezet wordt. smart switch is n app die dat doet. klopt dat en hoe werkt het?
wie kan mij helpen?

vrgr ruud

9 reacties
Groetend zegt:

Het hangt er vanaf hoe de oude smartphone is ingericht.
1. Als de contacten op de oude smartphone aan gmail zijn gekoppeld, dan komen ze vanzelf terug zodra je op de nieuwe smartphone hetzelfde Androidaccount/mailadres gebruikt, ze worden automatisch opgehaald vanuit de cloud (Google in dit geval). Deze koppeling is ook van belang i.v.m. de backup.
2. E-mail komt vanzelf helemaal terug (mits het IMAP is, wat standaard is).
3. Whatsapp: als je daarvan op de oude smartphone de backup aan hebt staan, dan kun je op de nieuwe smartphone alle chats uit die backup terughalen.
4. Smart Switch: omdat je binnen het merk Samsung blijft, kun je hier gebruik van maken, de uitleg staat op https://www.samsung.com/nl/apps/smart-switch/
Dit is een heel mooi hulpmiddel, werkt goed. Ik heb het recent gebruikt, de enige fout die ik maakte, was dat ik ook het vinkje had aangezet om mijn contacten over te zetten, terwijl die al via de Android account via gmail werden opgehaald. Daardoor had ik dubbele contacten (niet erg, ze zijn weer te koppelen).
Lukt het met de uitleg die ik via de link laat zien?

PS in een vorig bericht noemde je de SIM-kaart. Die is niet meer geschikt om contacten op te slaan, het is te primitief (kan te weinig gegevens bevatten).

14 juli 2020 om 16:12.
bergen zegt:

dank je dirk. ga ernaar kijken.

14 juli 2020 om 17:54.
bergen zegt:

ik heb smart switch gebruikt. bijna alles is goed overgezet. alleen van WhatsApp mis ik 4 maanden. ik heb op m'n oude Samsung van WhatsApp n backup gemaakt op Google drive. whatsapp moest ik op m'n oude mobiel activeren. toen ik vervolgens whatsapp weer op m'n nieuwe Samsung activeerde, lukte het niet de backups in te voeren in mn nieuwe Samsung. hoe zit dat. krijg bij whatsapp alleen dit venster te zien. zie bijlage. weet niet hoe ik whatsapp kan herstellen

15 juli 2020 om 22:26.
bergen zegt:

ik probeer bij googledrive de backups van whatsapp te vinden om die op mn nieuwe Samsung te zetten. maar zie alleen deze vensters/meldingen. het lukt niet om de resterende maanden van whatsapp te openen. hoe zit dat.
vrgr ruud

15 juli 2020 om 22:33.
Groetend zegt:
In de eerste plaats: je 06 nummer in voorgaand plaatje zou ik vanwege de veiligheid snel even wegpoetsen. Het gmailadres in het eerdere plaatje kun je beter ook snel wegpoetsen!

Het idee is dat de Whatsapp backup altijd aanstaat. Je kunt instellen hoe vaak Whatsapp een backup maakt en of dat alleen onder wifi is of ook bij 4G.
Vóórdat je Whatsapp op de nieuwe smartphone installeert, kun je het beste op de oude smartphone nog even een backup maken anders ontbreekt misschien het laatste stukje. Daarna op de oude smartphone niets meer doen (vliegtuigstand bijv.) en direct Whatsapp op de nieuwe smartphone installeren.
Whatsapp vraagt bij installeren of hij de backup moet ophalen. Dus als je nu dat nog wilt, verwijder dan Whatsapp op de nieuwe smartphone en installeer het opnieuw. Echter, omdat je vermoedelijk Whatsapp op de nieuwe smartphone al hebt gebruikt, zou je hierdoor de nieuwste chats kwijt zijn als je de oude backup gaat ophalen. Ook kan het zijn dat Whatsapp op de nieuwe smartphone al een backup heeft gemaakt, waardoor die van de oude er niet meer is.
Dus ik denk dat je er nu beter niets meer aan kunt doen.

Je bent trouwens wel oude berichten kwijt maar niet je contacten en whatsappgroepen dus het is te overzien.
15 juli 2020 om 23:07.
MarjoV zegt:

Telefoonnummer verwijdert door beheerder.

16 juli 2020 om 08:51.
bergen zegt:

bedankt voor jullie bescherming en alle tips

16 juli 2020 om 22:23.
Groetend zegt:

Graag gedaan. Heb je het maar zo gelaten met Whatsapp?

16 juli 2020 om 23:16.
bergen zegt:

laat het zo maar even. ga nog wel n keer proberen
vrgrruud.

17 juli 2020 om 08:59.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club