Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Settings?
Geplaatst op 13 november 2020 om 20:03 door cnhvandijck

Op mijn Samsung tablet typ ik een tekst in het "kladblok". Als ik een typfout maak , dirigeerde ik de cursor met de pijltjestoetsen ( rechts onder in het toetsenbord op het scherm) naar de typfout. Nu reageren deze pijltjes niet meer. Heb ik ongewild iets ontregeld ?
graag uw reactie.

14 reacties
Groetend zegt:

Ik zet dan mijn vinger op de juiste plek en werk niet met de toetsen, maar OK.
Een reden voor de verandering kan ik niet verzinnen, daarom raad ik aan om de tablet even helemaal uit te zetten en dan weer te starten.

13 november 2020 om 21:21.
cnhvandijck zegt:

Hallo Dirk.
dank voor je reactie.
Natuurlijk kan het zoals jij aangeeft , maar die pijltjes zitten er niet voor niets. Ik kon ze eerder wel gebruiken om een typfout te lokaliseren en dat lukt met een "vinger-tik" niet zo nauwkeurig.
Het is geen "halszaak" , maar ik erger me dood aan het feit dat het wel HEEFT gewerkt en NU opeens niet meer.
Tablet een keertje AAN en weer UIT en weer AAN-ZETTEN lost het probleem niet op.
Met vriendelijke groet.

14 november 2020 om 13:50.
Groetend zegt:

Jammer dat het standaard truukje niet werkt. Ik heb geen (recente) Samsung tablet en op mijn Samsung smartphone en op een tablet van een ander merk zie ik niet de toetsen die je bedoelt, dus ik kan het niet naspelen.
Kun je aangeven welke tablet (type) het betreft en welk toetsenbord je gebruikt? (dit is in de instellingen te vinden bij 'taal en invoer'). Misschien ook even de Androidversie melden.

14 november 2020 om 14:14.
cnhvandijck zegt:

Gegevens van de tablet:
Samsung Galaxy Tab S 5e.
Android 10.

Ik gebruik GEEN fysiek ( los) toetsenbordje maar gewoon het toetsenbordje welke in het scherm verschijnt als ik mijn tekst in het "kladblok" typ.
Ik heb wel een los toetsenbordje maar dat staat volkomen los van mijn "probleem" waarom de pijltjestoetsen ( één naar links en één naar rechts , die aan de rechteronderkant van het scherm te zien zijn ) gewoon niet méér reageren op aanrakiaanraking....

14 november 2020 om 14:56.
HaWee zegt:

welk toetsenbord slaat niet op een fysiek/los toetsenbord maar op het toetsenbord dat is gekozen (en geinstalleerd) in de tablet bv het standaard Samsung toetsenbord of het Google toetsenbord of een van de vele andere toetsenborden die je in de play store kunt vinden.
Kijk eens bij de instellingen welk toetsenbord is gekozen en welke extra keuzes er evt zijn gemaakt voor dit toetsenbord

14 november 2020 om 15:07.
Groetend zegt:

Ik bedoelde het schermtoetsenbord, dit is te vinden via Instellingen, dan Taal en invoer. De basiskeuzes zijn waarschijnlijk het Samsung toetsenbord en het Google toetsenbord (Gboard), welke staat aan?
(na intikken van mijn reactie zie ik dat HaWee ook heeft gereageerd)

14 november 2020 om 15:11.
cnhvandijck zegt:

Het standaard Samsung ( scherm)
toetsenbord.
Als ik dan naar "toetsenborden beheren" ga , zie ik ook Google spraakgestuurd typen (automatisch).....
Het erboven afgebeelde symbooltje van het Samsung toetsenbord ( Nederlands) lijkt uitgeschakeld ( grijs gekleurd) terwijl het Google spraakgestuurde typen "geactiveerd" lijkt.
Heb geprobeerd om het Samsung toetsenbord te activeren door de "schuifknop" te verplaatsen...maar dat schijnt niet te lukken...

14 november 2020 om 15:31.
Groetend zegt:

Even om te checken: zie je dit plaatje? Het Samsung toetsenbord is grijs maar het staat aan. Hopelijk zie je hetzelfde.
Het plaatje betreft mijn Samsung S20 smartphone met Android 10.

14 november 2020 om 16:15.
Groetend zegt:

Als het voorgaande klopt, kijk dan 1 scherm terug (zie bijgaand plaatje).
Als je op die plek klikt op het Samsung toetsenbord, dan kun je aanpassingen doen. Het lijkt mij handig om daar eerst te kiezen voor 'Resetten naar standaardinstellingen' en te kijken hoe dat uitpakt. Vervolgens kun je verdergaan bij 'Stijl en lay-out' en het toetsenbord naar wens instellen.

14 november 2020 om 16:23.
cnhvandijck zegt:

Alles wat er geadviseerd is heb ik uitgevoerd.
Alle plaatjes kloppen.
Ook de reset uitgevoerd. Gaf geen verandering maar het verbazingwekkende is wel dat de pijltjestoetsen van het scherm toetsenbordje waarmee ik NU dit commentaar typ , WEL aan de verwachtingen voldoet. Hier werkt het dus wel maar bij teksttypen via de "kladblokmogelijkheid" werkt het dus Niet.
Het mysterie wordt steeds groter...

14 november 2020 om 16:51.
jack.f zegt:

Ik gebruik trouwens ook op mijn tablet :google docs ipv.kladblok. autocorrectie, spellingscontrole, vet, letterkleur etc. werkt bijna hetzelfde als WORD

16 november 2020 om 12:25.
Groetend zegt:

Ok het kan dus aan het kladblok liggen. Dan zijn er meerdere andere apps beschikbaar, is dat het idee?

16 november 2020 om 14:34.
fred612 zegt:

Ontstaat het niet doordat er per ongeluk 2 toetsen zijn ingedrukt? welke weet in niet op S5.

16 november 2020 om 15:26.
cnhvandijck zegt:

Beste respondenten.
Dank voor al uw reacties.
Laatste respondent denkt volgens mij dat ik het tablet scherm bedien via een los toetsenbordje. Hij spreekt nl. over het ingedrukt kunnen zijn van 2 toetsen gelijkertijd. Ik kan dit niet voor elkaar krijgen omdat ik het Scherm toetsenbordje gebruik.
Dan de reactie dat ook Google docs gebruikt kan worden. Ja,. uiteraard is dat een optie , maar ik was zo gewend aan "mijn" kladblok... Het gebruik van die twee pijltjes om de cursor naar links of rechts te verplaatsen was me in zekere zin "dierbaar" geworden. Ik kon daar goed mee uit de voeten en zag in één oogopslag wat ik in de file had staan als eerdere documenten.
Maar goed, ik stap van het KLADBLOK af en ga naar een alternatieve methode zoeken . Zal me best lukken.
Ik dank allen en sluit hierbij mijn onderwerp.
Met vriendelijke groeten.

16 november 2020 om 15:41.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club