Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Google Assistent
Geplaatst op 14 november 2020 om 17:00 door literator

Op onverklaarbare wijze is tijdens gebruik van mijn navigatie (TomTom voor smartphone) op mijn smartphone Nokia 7.2 de Assistent gaan praten. Toen ik de navigatie probeerde uit te zetten, lukte dat niet.
Bij alles wat ik probeerde werd een groene omkadering van mijn handeling geplaatst. De assistent kan ik niet stoppen en zeker niet definitief verwijderen. Via een instructiefilmpje op Androidworld lukte het ook niet omdat het scherm niet kan scrollen. Heeft iemand ervaring met dit probleem en kan ik hulp krijgen?

5 reacties
DirkB zegt:

Hopelijk lukt het via deze weg:
In Android 10 op mijn Samsung smartphone bereik ik de assistant instellingen als volgt:
- in de Instellingen, kies Google
- kies Account services
- kies Zoeken, Assistant en spraakopdrachten
- kies Google Assistant
- kies Voice Match
- Bij 'Deze telefoon' heb ik 'Ok Google' uitstaan.

Op deze manier luistert de smartphone niet naar mij maar de Google Home Mini (gekoppeld aan dezelfde Google/Android account) luistert nog wel (hiermee zet ik het licht aan/uit, luister ik naar het weerbericht, zoek ik dingen op, e.d.).

14 november 2020 om 17:38.
literator zegt:

Dankjewel Dirk, voor je reactie. De voorgestelde oplossing heeft echter niet geholpen. Ik heb de spraakassistentie uitgezet, maar de assistent dame blijft maar vertellen wat er op dat moment op het scherm staat. Alle functies doen het niet meer en scrollen lukt ook niet. Dus moet ik steeds in de zoekfunctie op het startscherm naar Instellingen en zo verder. Bij een actie moet ik de gewenste functie aantikken (functie krijgt een groene rand eromheen) en dan moet ik de functie dubbelklikken om verder te komen. Ik begrijp er niets van. Wie wel?

14 november 2020 om 18:04.
RoyBosman zegt:
14 november 2020 om 18:17.
literator zegt:

Dank je, Roy. Het heeft gewerkt. Met het ingedrukt houden van beide volumeknoppen gedurende een paar seconden, verdwijnt de stem van de dame en kan ik weer gewoon door mijn apps scrollen. Ik ga nog bekijken of het totaal verwijderen van de assistent verstandig is. Heeft iemand daar zicht op?

14 november 2020 om 19:17.
literator zegt:

Verder heeft Androidplanet mij verder geholpen. Iedereen bedankt voor het meedenken. Ik was nogal in paniek omdat de telefoon eigenlijk onbruikbaar was. Hiermee sluit ik deze correspondentie.

15 november 2020 om 16:10.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club