Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
vollopen toestel
Geplaatst op 10 december 2020 om 10:26 door koosvanwij

Mijn telefoon Galaxy -J2 met android-versie 5.1.1loopt geregeld vol hoe kan ik dit voorkomen?ik heeft er niet veel op staan. Vorig jaar gereset toen had ik weer een zee aan ruimte. Maar was wel al mijn gegevens kwijt. Hoe kan ik dit voorkomen als ik het toestel weer reset.
Wie kan mij helpen.
JEC van Wijk
 

3 reacties
HaWee zegt:

Resetten ruimt inderdaad nogal agressief op. Ik ken de Galaxy alleen van naam maar ik weet dat Samsung vaak een eigen opschoon functie heeft die goed werkt om het toestel op te schonen zonder belangrijke zaken kwijt te raken. Instellingen en dan zoeken , waarschijnlijk Onderhoud of iets dergelijks.

Waarschijnlijk komt er nog wel iemand langs die de Galaxy 12 kent en het preciezer weet te vertellen.

Op mijn oude Acer tablet zit geen ingebouwde opschoner en gebruik ik ccleaner (wel goed opletten want je verdwaalt in de reclame als je het opent) en daarmee kan ik het ding aardig schoon houden.

10 december 2020 om 12:41.
DirkB zegt:

De Galaxy J2 heeft maar 8 GB aan intern geheugen, dat is hopeloos weinig en het is niet te voorkomen dat het toestel geregeld volloopt.
Het enige dat je kunt doen is van apps zo vaak mogelijk de cache legen en zo min mogelijk apps op het toestel zetten. Verder van WhatsApp heel vaak de data schonen (elke foto neemt ruimte en een filmpje nog meer). Geen foto's mee maken of ze dan in ieder geval op een SD-kaartje laten opslaan (er kan zo'n kaartje in).
Maar ik wil eerlijk zijn: 8 GB is echt te weinig, 16 GB is ook te weinig. Dit toestel zal altijd problematisch blijven en bij voortduring problemen geven. Mijn advies: doe het toestel weg en koop een betere, de ontwikkeling gaan snel en de J2 is een budgettoestel uit 2015, het was toen al 'goedkoop is duurkoop'.
Een modern toestel heeft 64 - 128 GB aan intern geheugen! En dan met een SD kaartje erbij is het weer toekomstvast. Om het vertrouwd te houden zou ik eerst bij Samsung kijken. Recente en betaalbare toestellen zijn bijv. de Samsung Galaxy A41 (ca € 210) en de A51 (ca 290). Er zijn ook betere/duurdere toestellen, dit hangt mede af van de wensen en van de portemonnee maar de 2 genoemde zijn in ieder geval goed bij de tijd.

10 december 2020 om 13:00.
avatar
Ex-lid zegt:

Vooral met de laatste zin van Dirk ben ik het in algemene zin roerend eens. Het hangt mede af van de wensen, schrijft hij. Ik denk dat vooral de behoefte eigenlijk altijd maatgevend moet zijn. Een bekend voorbeeld is bijv. de laptop. Er zijn veel gebruikers die de laptop op een vaste plaats in huis hebben neergezet en nooit met het apparaat de deur uitgaan. Dan kan je veel beter een desktop PC kopen. Dat geldt ook voor een smartphone. Realiseer je eerst wat je doelstelling is en kies dan het juiste apparaat, evt met advies van derden.

10 december 2020 om 13:44.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club