Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Probleem uploaden foto's naar Micr. account
Geplaatst op 29 december 2020 om 01:26 door DirkB

Op mijn Samsung S20 5G met Android 11 is de Onedrive app een paar dagen geleden gestopt met het uploaden van mijn smartphonefoto's. Het automatisch uploaden van WhatsApp foto's e.d. werkt nog wel. De Onedrive app is gekoppeld aan een zakelijke en een persoonlijke (microsoft) account en dat werkt.
Het probleem is: om het uploaden van foto's in de Onedrive app aan te kunnen zetten, moet je een account kiezen waarnaar de upload moet plaatsvinden. De zakelijke account staat hier nog wel maar mijn microsoft account staat hier niet meer, hij hoort daar wel te staan. Waarom is hij verdwenen???
Wie heeft een idee?

Er is bij een andere poging tot herstellen een boodschap geweest (zie het plaatje) maar ik weet niet of dat verband houdt met dit probleem (ik zag dit 2 dagen geleden bij dezelfde actie ook).
Ik heb de app al eens gestopt (verwijderen kan niet voor zover ik weet).
Ook heb ik in een herstelpoging wat Samsung bevoegdheden in de Micr. Account verwijderd, maakt geen verschil.
De Onedrive app is up to date.

3 reacties
HaWee zegt:

In Apps staat bij Microsoft Onedrive gewoon de knop Verwijderen zwart dus te gebruiken.
edit: sorry dat is op de pc , onder Android weet ik het niet

29 december 2020 om 11:30.
DirkB zegt:

Het verschilt in Android per app of verwijderen mogelijk is, bij deze app kan het niet. Stoppen en verwijderen updates heb ik al geprobeerd.

29 december 2020 om 11:35.
DirkB zegt:

Update van de vraag: sommige toestellen, de mijne dus o.a., gebruiken een Samsung account die werd gebruikt voor backup doeleinden (daarnaast gaat er een fotobackup naar de Google-/Android account). Samsung gaat stoppen met het account als backup voor foto's/video's op de smartphone en tegelijk was Onedrive al zeer geschikt als backup voor foto's/video's. Via de Samsung account worden nu alle foto's/video's gesynchroniseerd met Onedrive. Dit wordt ingesteld bij de Samsung account en in de Samsung Galerij en daarom (denk ik) kun je het niet meer afzonderlijk instellen in Onedrive zelf. Er staat wel bij dat de foto's in het interne opslaggeheugen van de smartphone moeten staan, het werkt dus niet vanaf het SD kaartje. Daarom heb ik alle ca 3600 foto's verplaatst van het SD geheugenkaartje naar de interne opslag. Deze is 128 GB en bevat voldoende ruimte.
Naast de foto's/video/s worden ook alle plaatjes/filmpjes van de sociale media meegenomen in de backup.
Je hoeft hier verder helemaal niets aan te doen en het is niet meer nodig om nog een backup te maken door de smartphone aan te sluiten op een USB poort van een computer. De backup wordt automatisch gemaakt en mag van mij plaatsvinden zowel via wifi als via mobiel dataverkeer (ik heb een abonnement met onbeperkt dataverkeer).
De backup via Onedrive is beter dan de backup via Google Foto's omdat Onedrive i.t.t. Google Foto's automatisch synchroniseert met je computer(s).
Bovendien gaat Google Foto's binnenkort de gratis opslaggrootte limiteren. Dat doet Onedrive weliswaar ook maar omdat in huis op meerdere computers, voor twee Microsoft Accounts, Microsoft 365 wordt gebruikt (waarvoor een jaarbedrag wordt betaald), is er genoeg opslagruimte beschikbaar (1 TB per Microsoft Account).

6 januari 2021 om 12:50.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club