Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Alcatel 1T 10
Geplaatst op 4 januari 2021 om 15:50 door gloska
Op de eerst plaats iedereen een gezond 2021 toegewenst.
Ik heb eindelijk een tablet aangeschaft, een Alcatel 1T10. Heb hem opgeladen
maar zie geen kans om hem aan de praat te krijgen, ook een handleiding is op een normale manier niet te downloaden. Over 2 maanden wordt ik 90 dus u begrijpt dat i s
voor mij zonder hulp een hele opgave.
3 reacties
HaWee zegt:

je vind een Nederlandse handleiding hier ook voor downloaden

4 januari 2021 om 16:01.
Groetend zegt:

Ik probeer het even via deze weg maar hulp op afstand is misschien handiger.
Alvorens te starten is een gmail adres nodig, dit is een e-mailadres bij Google/gmail. Dit gmailadres wordt je Android account. De Android account is je identificatie voor de tablet, d.w.z. de account verbindt de tablet aan jezelf als eigenaar. Deze Android account dient tevens als backup mailadres en als registratie van de apps die je eigendom worden zodra je ze uit de Playstore hebt gehaald/gedownload (je kunt ze dan ook op andere apparaten gebruiken met hetzelfde Android account).
Bij opstarten van de tablet (even vasthouden van de startknop) wordt de eerste keer gevraagd om het Android account + wachtwoord in te vullen. Er komen ook vragen naar de taal en naar het wifi netwerk waarmee de tablet contact maakt om op internet te komen. Hou dus bij de code van het wifi netwerk even bij de hand.
Als bovenstaande zaken eenmalig zijn gedaan, dan volgt het echte gebruik van de tablet. Dat is altijd wennen maar aan de andere kant werkt het vrij intuïtief. Oefenen, oefenen, en nog eens, dat is het geheim.
Er bestaan wel boeken over Android. Echter er zijn altijd verschillen per merk tablet en per versie van Android maar wie weet is het toch een idee.

4 januari 2021 om 17:09.
HaWee zegt:

en misschien is de online cursus van Seniorweb interessant , hier

4 januari 2021 om 17:48.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club