Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Fairphone
Geplaatst op 3 februari 2021 om 09:30 door Anja H.

Ik ga dit jaar op zoek naar een andere smartphone. Ik overweeg de Fairphone. Heeft iemand daar ervaring mee? Ik wil dit weer combineren met een KPN abonnement. Helaas biedt KPN niet de nieuwste versie van de Fairphone aan. De Fairphone van KPN draait op Android 9. Ik zou dan de nieuwste versie elders moeten aanschaffen.

2 reacties
DirkB zegt:

Het KPN abonnement kan sim only worden gebruikt (niet gekoppeld aan het toestel). Het toestel kan apart worden gekocht, bij KPN of elders (meerdere leveranciers op internet te vinden).
De Androidversie wordt niet door KPN bepaald maar door het type toestel. Toch zou ik even met KPN bellen hoe het zit.
Fairtrade staat voor duurzaamheid van de productie en de smartphone zelf. Daar wordt wel een prijs voor betaald (het is geen toptoestel voor wat je ervoor betaalt).
Lees tbv de oordeelsvorming over de Fairphone 3 even een test bij de Consumentenbond. Het laatst uitgebrachte model is de 3 Plus. Die heeft Android 10 en krijgt waarschijnlijk nog wel Android 11 (ik weet het niet zeker). De oplader moet apart gekocht worden (misschien alleen het USB-C snoertje).
Het is milieubewust om wat langer met een toestel te doen maar Fairphone biedt helaas niet een lange periode van Android updates aan.

3 februari 2021 om 09:49.
Zegert zegt:

Kijk even op www.fairphone.com/NL voor de gegevens.
Het voordeel van zo'n toestel is dat men zelf onderdelen kan vervangen.
Ik ben het met Dirk eens dat upgraden waarschijnlijk een wat zwak punt is.
Heb zelf weleens getwijfeld maar uiteindelijk niet tot aanschaf overgegaan.

3 februari 2021 om 11:24.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club