Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Aangepaste Android versie
Geplaatst op 16 februari 2021 om 14:27 door MARVA

Op mijn Smartphone lees ik, dat 'r een "aangepaste Android-versie" op staat; dat zou betekenen, dat de Google beveiliging daardoor minder zou funtioneren en dat ik (waarschijnlijk) ook niet de laatse Google updates krijg?
Klopt dit?

5 reacties
Groetend zegt:

Welke smartphone is het? Betreft het de eerder genoemde A71? (een Samsung Galaxy).

16 februari 2021 om 14:50.
MARVA zegt:

Dirk, het is de Samsung A71.

16 februari 2021 om 14:53.
Groetend zegt:

Dat is een courante en vrij nieuwe smartphone. Android zit erop maar Samsung plaatst daar, zoals gebruikelijk bij meer fabrikanten, een eigen schil overheen (dat heet een UI = user interface). Ik heb nooit gehoord dat dit effect op de beveiliging heeft en Samsung heeft standaard een goede beveiliging op de Playstore zitten.
Beveiligingsupdates gaan voor zover ik weet standaard mee zoals overal, maar bij nieuwe Androidversies moet een merk/type met een eigen schil ook zelf aanpassingen doen. Daardoor komen dit soort aanpassingen altijd wat later.
Een voorbeeld hiervan vind je op deze website.

16 februari 2021 om 14:59.
MARVA zegt:

Ik las net, dat dit ook te maken zou hebben, dat "noodoproepen" ingesteld zou zijn ?

16 februari 2021 om 15:07.
Groetend zegt:

Het is gemakkelijker als je kunt aangeven waar je dat las. De melding 'Aangepaste Android versie' heb ik bij mijzelf ook nog niet gevonden.
V.w.b. Noodoproepen denk ik dat je de ICE instelling bedoelt (in case of emergency). Dat staat bij SeniorWeb beschreven, zie www.seniorweb.nl/tip/contactpersoon-bij-nood-instellen-android

16 februari 2021 om 16:08.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club